Kiderült, mi okozta Kandech Evelyne halálát

GettyImages-1273931100

Magányosan, nélkülözésben élt Kandech Evelyne élete utolsó éveiben.

Miután elvesztette édesanyját, Pécsre költözött, ahol bezárkózott, épphogy csak elvétve reagált barátai megkeresésére, és fellépései is alig voltak. Evelyn pincérkedésből próbálta eltartani magát, de a járvány ezt is keresztül húzta – írja a Bors. Egy, a lapnak nyilatkozó barátja is csak most, melldaganat okozta halála után jött rá, hogy pontosan mi történt a Megasztár csillagával.

„Többen is voltunk, akik rendszeresen kerestük, szerettük volna tartani vele a kapcsolatot de nem jártunk sikerrel – fogalmazott, és hozzátette, hogy az üzeneteikre csak hónapokkal később válaszolt, ha válaszolt, ha egyáltalán, és teljesen elzárkózott mindenki elől. 

Segítséget egyszer sem kért. 

Egyszer azt mondta, hogy inkább meghal, minthogy segítséget kérjen. Döbbenetes, de végül így is lett... – emlékezett vissza Evelyne szavaira a lány egyik barátja, és hozzátette,

"SZÍVSZORÍTÓ, HOGY INKÁBB MEGHALT, MINTHOGY VESZÍTSEN A BÜSZKESÉGÉBŐL."

A Sierra Leonéban élő apjának nincs pénze ide utazni és fizetni a temetést, ezért Evelyne-t köztemetéssel, egyszerű koporsóban helyeznék végső nyugalomra, azonban volt barátai ebbe nem nyugszanak bele. Összefogtak és úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy Evelyne-t így búcsúztassák. A tervük az, hogy ők fizetik a temetés költségeit.A lap információi szerint Evelyne-t mellrákkal diagnosztizálták korábban, valószínűleg ez vezetett a mindössze 37 éves nő halálához.

Október a mellrák hónapja

Mellrák a nők 7-10 százalékánál fordul elő Magyarországon. A tüdőrák után a második leggyakoribb rákos megbetegedés a világon, és az ötödik leggyakoribb rákhoz köthető halálok. A középkorú nőknél a leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés. Hazánkban évente körülbelül 4-7500 új beteget fedeznek fel. 

Több mint félmillió nő halt meg emlőrákban a világon 2005-ben.

Korábban a Dívány is írt Kandech Evelyne halálról. 

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Mustra