Így beszél hozzánk a pólónk edzés közben

109d
omsignal.com

Még fel sem ocsúdtunk a Google Glass okozta sokkból, máris itt van a legújabb őrület, az „okos póló”, amit a kanadai székhelyű vállalat, az OMsignal dobott piacra a Biometric Smartwear néven futó kollekciója részeként. A hordható technológia néven futó project követőszenzorokkal turbózta fel sportfelsőit, melyeket ráadásul a pólók szövetébe integrált be, aminek köszönhetően egy telefonos applikáció segítségével visszajelzést küld többek között a jelenlegi pulzus és légzésszámról, az elégetett kalóriák számáról, a mozgás intenzitásáról (beleértve a lépést és a ritmust is) valamint a szívfrekvencia variabilitásáról.

A testmozgásunkat nyomon követő, bioanyagból készült felsőket nem is árazták túl a készítők, így az intelligens tulajdonságokkal felvértezett pólót és atlétát is tartalmazó kollekciót 80 és 120 dollár (17.900 és 26.850 forint) között kaphatjuk majd meg az üzletekben – írja a huffingtonpost.com az aktív életmód hangsúlyozását fontosnak tartó márka termékéről. A beépített akkumulátorral kapható szerkezet, melynek segítségével bizonyos betegségeket figyelemmel kísérhetünk, akár 30 óra intenzív edzést is kibír, újratöltés nélkül pedig 3-4 napig működik egyhuzamban. Egy valamire nem gondoltak a tervezők: arra, hogy a nők is szeretnek sportolni, így pólóikat csak férfiszabással készítették el.

79d
omsignal.com

Bár innen nézve úgy tűnhet, hogy a divat és a technológiai vívmányok igencsak egy húron pendülnek mostanában, azért ez korántsem sincs így. Igencsak messze vagyunk ugyanis még attól, hogy intelligens ruhákat viseljünk a mindennapokban és őszintén szólva, amíg a Chanel nem küld kifutóra intelligens tweed zakót, addig nem is beszélhetünk többről, mint jövőbeli tervekről és elképzelésekről. De divatról semmiképpen nem.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek