A legjobb társasjátékok, hogy a lakásban is jól bírjátok a nyári szünetet

GettyImages-1286003631
Juhász Marianna

Mit lehet csinálni a nyári szünetben, ha a táborok időszaka már véget ért, az eső miatt pedig nincs kirándulás, játszótér vagy strandolás? Legyen kicsi vagy már nagyobb egy gyerek, egyikkel sem könnyű napokig a négy fal között lenni. Hogy megkönnyítsük a helyzetet, hoztunk néhány társasjátékot, hogy elviselhetőbbé, sőt élvezetesebbé váljanak az otthon töltött napok.

Vajon melyik róka tört be a tyúkólba? Szívesen kinyomoznátok a gyerekekkel? Vagy inkább megpróbálkoznátok a lehetetlennel, és gondolatot olvasnátok? Esetleg a társasjáték mellett ülve kirándulnátok? Mindenre van megoldás, jobban mondva társasjáték. Ráadásul a legtöbb játékkal a szünidei tanulás is garantált.

BrainBox – fejleszti a megfigyelőképességet és a memóriát (4–5 éves kortól)

A BrainBox egyszerre kártya-, társas-, memória- és kvízjáték. Ez a társas egy óriási játékcsalád, amiben megtalálják a kedvencüket az országok, az állatok, a gépjárművek vagy a találmányok iránt rajongók is. A dobozok között találunk számos óvodásoknak szánt készletet, az iskolások pedig segítséget kaphatnak a tanuláshoz. Ha pedig az egész család kedvet kapott az agytornához, a BrainBox Quiz Családi Társasjáték nyújt majd remek szórakozást. 

A jó társasjáték titka, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt leköt
A jó társasjáték titka, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt lekötJose Luis Pelaez Inc / Getty Images Hungary

Zingo a bingó! – gyors, szórakoztató párosító játék (4–6 éveseknek)

Olyan ez a játék, mint a felnőttbingó! Világszerte számos országban, számtalan díj nyertese a Zingo. Nagyszerű játék azoknak, akik még nem tudnak olvasni, és azoknak is, akik már tudnak, mert a játékhoz a képek és a leírt szavak egyaránt használhatóak. Ezzel a játékkal egyszerűen gyakorolható a szófelismerés, a szópárosítás, a helyesírás, fejleszti a szókincset, a koncentrációt, a memóriát és a szóbeli kifejezést. 

Takenoko – előre tervezést fejlesztő társasjáték (8 éves kor fölött)

A japán császár csodálatos bambuszkertjét dézsmálja egy cuki panda… A Takenoko csoda szép, izgalmas családi társasjáték. A játékosok az akcióikkal irányíthatják a kertészt, aki bambuszokat növeszt, a mindig éhes pandát, aki felfalja a bambuszokat, illetve építhetik a kertet, hogy legyen hol nőnie a bambusznak.
Ebbe a távol-keleti hangulattal és szép rajzokkal ellátott társasjátékban a játékosok, legyenek ketten vagy akár négyen, közösen építik a pályát, mégis mindenkinek külön küldetései vannak. A Takenoko könnyed szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Azul – látványos, elgondolkodtató, nyugtató és társaság-összehozó (8–99 éves korig)

Olyan társasjátékot válasszunk, amely nemcsak szórakoztat, de a készségeket is fejleszti
Olyan társasjátékot válasszunk, amely nemcsak szórakoztat, de a készségeket is fejlesztipicture alliance / Getty Images Hungary

Nincs is jobb annál, mint egy fárasztó nap után csempézni egyet. Ez lesz ám egy igazán meditatív élmény! Vajon melyik játékos rak ki csodásabb csempemozaikot? Az Azul egy igazán szórakoztató és egyben gyönyörű családi társasjáték, amely fejleszti a logikai képességeket és az előre tervezést. Lehet egészen oldottan, lazán játszani, de bele lehet merülni a komoly stratégiákba is.

Rókanyomon – kalandos memóriajáték (5 éves kor fölött)

A játékosok két dolgot gyűjthetnek: nyomokat és gyanúsítottakat. Vajon az elkövető viselt kalapot vagy szemüveget, esetleg volt nála sétapálca? A Rókanyomon egy aranyos nyomozós játék, amelyben a Csibész fülön csípéséhez a kis nyomozók a helyes következtetést csak úgy tudják meghozni, ha egy kicsit a memóriájukat is megdolgoztatják. 

A játék kellékeit is jól eltalálták: a kártyák grafikája aranyos, a nyomfejtő meg egyenesen telitalálat. A családi nyomozóiroda pedig lehet 2 vagy akár 4 fős is. 

Ha már nagyon jól megy a játék, akkor a nehézségét lehet fokozni például azzal, ha a nyomkártyákat a felfedésük után kitesszük a játékból, vagy azzal, hogy a már tisztázott gyanúsítottakat nem tesszük félre, hanem ott hagyjuk a tábla mellett.
Ez a társasjáték garantált szórakozást nyújt, mindemellett megtanítja a gyerekeket az együttműködésre.

Barangolás Magyarországon – interaktív, oktató és stratégiai társasjáték (6 éves kortól)

Ha nincs időtök, kedvetek vagy lehetőségetek kimozdulni otthonról, de szívesen kalandoznátok a családdal, akkor fedezzétek fel a magyar várakat és kastélyokat ezzel a társasjátékkal! Gyalogosan, motorral és autóval is útra lehet kelni, a játékban pénzt lehet keresni, de – mint egy valódi kiránduláson – rengeteg kiadás is lesz. 

Egy emlékezetes program érdekében egy izgalmas társasjáték bármikor bevethető
Egy emlékezetes program érdekében egy izgalmas társasjáték bármikor bevethetőpicture alliance / Getty Images Hungary

A társasjáték fejleszti a független döntéshozatalt, miközben történelmi érdekességeket is meg lehet belőle tanulni, melyeket az iskolában is hasznosíthatnak a gyerekek. A Barangolás Magyarországon társasjáték minden olyan tudást megad, ami hazánk kapcsán az alapvető műveltséghez elengedhetetlen.

Fedőnevek – remek parti-, családi és kreativitást fejlesztő játék (10 éves kortól)

Ez az a játék, ami bármennyiszer játszható, soha nem unja meg az ember. A Fedőnevekben két ügynökség méri össze tudását. A tét nem más, mint hogy melyikük kapcsolja össze okosabban a fedőneveit. A szóasszociációs partijáték két csapatvezetőjének olyan szavakat kell kitalálniuk, amelyek segítségével a társaik rájönnek, hogy a kirakott 25 szóból melyek a sajátjaik. 

A Fedőnevek az a játék, ami bármikor bevethető, amikor összegyűlik a család vagy a baráti társaság, hiszen öt perc alatt megtanulható, cserébe órákig tartó szórakozást ígér.

A Fedőnevek egy több részből álló játékcsalád, melynek a szókeresőn túl van egy képes és egy mesefigurás változata is.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra