Gluténmentes, tejmentes édesburgonya-püré

Ha egészséges, selymes és élénk színű köretet keresel, akkor most megtaláltad. A glutén- és tejmentes édesburgonya-püré néhány perc munkát igényel, és extra hozzávalók, pluszfűszerezés nélkül is ellenállhatatlanul finom lesz.

Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz.
Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz.DronG

Hozzávalók

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • kókuszolaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát szeleteljük fel, vagy vágjuk nagyobb darabokra, és kenjük meg pici kókuszolajjal minden oldalát. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. A burgonya méretétől függően mintegy 30-40 percig süssük, mire megpuhul. Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk le a héjáról a zöldség húsát, tegyük egy mixerbe és pürésítsük.

Ha szeretnénk, a pürésítés előtt adhatunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót vagy fokhagymát is akár ízlés szerint.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora

Ízében a megszokott fasírt, pedig egy gramm hús nincs benne. Vegánok tojás nélkül is elkészíthetik. Gluténmentes, tejmentes, szójamentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonyás krokett – kéksajtos öntettel és csirkemellel a legfinomabb

Ez a gyors krokett remek köret lehet, és ha vega vagy, csak locsold meg egy kevés sajtszósszal és grillezz mellé néhány szelet nektarint. Könnyű ebédként és vacsoraként is megállja a helyét.

2021. szeptember29., 10:24

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

2021. február10., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

2021. szeptember17., 11:24

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

2021. október17., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek