Így tervezz randit gyerekek mellett!

Nem lehetetlen gyerekek mellett randizni, de jobb nem a tökéletességre törekedni, mert az csak stresszessé teheti az amúgy kikapcsolódásnak szánt órákat. Mindenképpen menjünk el otthonról, próbáljunk meg lazítani, és beszélgetés közben kerüljük a gyerekekkel kapcsolatos témákat!

Kisgyerekekkel a családban könnyű megfeledkezni magunkról és a párunkról. Hiszen az ember sokszor a túlélésért küzd, és lehet, hogy pillanatnyilag egy otthon lazulós éjszaka csábítóbb, mint kimozdulni. Mert egy randira nem lehet csak úgy elmenni, arra készülni kell. Vagy mégsem?

Feleslegesen stresszeljük magunkat a nagy elvárásokkal és a tökéletes randi képével, inkább csak azt tartsuk szem előtt, hogy miért is szeretnénk kettesben lelépni otthonról. A randi arról szól, hogy megszabaduljunk a mindennapok nyomásától, és jól érezzük magunkat. Meg arról, hogy egy estét tudjunk nyugodt körülmények között, az állandóan közbevágó gyerekek nélkül beszélgetni, újrakapcsolódni a másikkal.

Gyertyafényes vacsora vagy egy mozi - teljesen mindegy, a lényeg, hogy kikapcsolódjunk
Gyertyafényes vacsora vagy egy mozi - teljesen mindegy, a lényeg, hogy kikapcsolódjunkShutterstock

A mindennapokba könnyű belefásulni, főleg, ha a gyerekek még picik. Valószínűleg minden anyával megtörtént már, hogy csak azért várta a férje hazaértét a munkából, hogy aztán gyorsan lepasszolhassa neki a gyereket, ő meg egy picit elvonulhasson, hogy kiszellőztesse a fejét. Akarva-akaratlanul előfordul az is, hogy a napközben felgyülemlett feszültség jobb híján a párunkon csapódik le. Embert próbáló időszak ez, ezért is különösen fontos, hogy megteremtsük a lehetőségét annak, hogy kicsit kettesben is kimozdulhassunk – mint a gyerekek előtti időkben.

A Heraldnet összegyűjtött néhány tanácsot, amit érdemes szem előtt tartani a siker érdekében, hogy a randi ne fulladjon már rögtön az elején kudarcba azzal, hogy a mindennapi feszültséget a párunkon vezetjük le például azzal, hogy összekapunk a parkoláson vagy egy ártatlan megjegyzésen.

Ne menjetek időre!

Feltétlenül hagyjátok el a házat! Bármennyire is kényelmesnek tűnik, ne maradjatok otthon, kell a változatosság, az új környezet. Jobb, ha nem kell kapkodni.

Ne menjetek puccos helyre!

Néha jólesik kicsípni magunkat, de ha ez nem áll hozzád közel, akkor felesleges azzal nyomasztanod magad, hogy kiöltözős helyre mentek. A lényeg, hogy kényelmesen és felszabadultan érezd magad!

Nem csak este lehet randizni

Próbáljatok meg elszakadni a klasszikus vacsi és romantikus andalgás vagy mozi képétől, és bátran szervezzetek randit napközbenre! Ha rugalmas a munkaidőtök, akkor összefuthattok például egy ebédre, vagy hétvégén is időzíthetitek a közös programot délutánra, elmehettek például egy kiállításra.

Készülj rá lélekben

Próbálj meg már napközben ráhangolódni az estére! Persze ez nem mindig könnyű, különösen egy fárasztó hét után, de a várakozás fontos része a boldogságnak. Ha dolgoztok, akkor küldj üzenetet, hogy mennyire várod az estét! Ha pedig már otthon várjátok a szittert, akkor egy sokatmondó pillantás már segíthet megalapozni az esti hangulatot.

Bébiszitter helyett

A legjobb, ha van egy rokon, aki önként (és ingyen) vállalja a gyerekek vigyázását, de ha szeretnénk költséghatékonyak lenni, akkor van más lehetőség is. Kérjünk segítséget a gyerekes barátoktól, természetesen kölcsönös alapon: vagyis beszéljük meg, hogy időnként egy-egy estére bevállaljuk egymás gyerekeit, így mindenki nyer egy szabad estét.

Tabutémák

Kerüljétek a gyerekekkel kapcsolatos témákat, mint például az időbeosztás, a pénzügyek vagy a nevelés! Helyette beszéljetek inkább a heti sikerekről, a tervekről vagy épp egy aktuális cikkről, amit mindketten olvastatok. Épp elég, hogy a mindennapi életetek a gyerekek körül forog, szóljon ez a pár óra csak rólatok!

Oszd meg másokkal is!
Mustra