Már a Barbie babák is programozni tanítanak!

A négy különböző bőr- és hajszínben kapható robotprogramozó Barbie mellett zenész és méhész babákkal is előállt a játék gyártója.

A gyerekeket programozni tanító Tynkerrel közreműködő Mattel hat különböző karrier mellé kínál az óvodáskorú vagy annál idősebb gyerekek számára programozóleckéket: a robotprogramozó Barbie mellett, gazdálkodó, méhész, zenész, űrhajós és cukrász babákkal is lehet kódolni. Az Engadget szerint alapszintű, a kódolás alapjait ismertető leckékről van szó, amelyekkel a programozással kapcsolatos alapvető logikai és problémamegoldó feladatok megismertetése a Mattel célja.

Kevés a matematikus

A híres játékgyártó a nők szabadabb pályaválasztását szeretné támogatni a programozó babák piacra dobásával, hiszen a műszaki, technológiai matematikai és természettudományos szakmákban még mindig alulreprezentáltak a nők.

"Rendkívül fontos, hogy minden fiatal számára elérhetők legyenek ezek a szakmák, a Tynker és a Barbie kezdeményezése pedig kitűnő eszköz arra, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a programozással kapcsolatos legalapvetőbb ismeretekkel" - nyilatkozta a Tynker vezérigazgatója.

Egy könyvet is megjelentetnek majd

A Barbie gyártója ezenkívül egy fiatal fekete lányokat programozni tanító kezdeményezés robotikával kapcsolatos óráit is támogatni fogja és a további, Tynkerrel közös leckék mellett egy programozásról szóló, gyerekeknek szánt e-könyvvel is előáll majd idén. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra