Ezeket ne hagyd otthon, ha strandra mész a gyerekkel!

A gyerekek előtt elég volt csak bedobni a fürdőruhát, a törülközőt, a naptejet, és már indulhattam is a strandra. Ma viszont már egy utazótáskára van szükség, amikor a kétévessel és a négyévessel strandolni megyek.

Először is, kellenek az előbb említett nyilvánvalók: fürdőruha (magadnak is!), úszógumi, karúszó, törülköző és naptej. Ebből kétfélét viszek, a gyerekeknek 50 faktorosat, magamnak 30-asat. Kell egy pléd, kalap, váltóruha, papucs, zsebkendő. A kicsi még pelenkás, úgyhogy neki úszópelenka, tiszta pelenka, popsitörlő. (A pucérkodást szerintem jobb otthonra megtartani. Elvégre senki nem szeretne a vízben egy úszó kakival találkozni, vagy arra eszmélni, hogy napozás közben egy kisgyerek a fejétől fél méterre pisil.)

Ezzel a legfontosabbakat kipipáltuk. Praktikus, ha tudunk vinni egy kicsi hűtőtáskát az innivalóknak, gyümölcsnek. Célszerű valami rágcsálnivalót is betenni, mert a fürdés után azonnal éhesek a gyerekek. Az ebédet meg a büfében biztos meg lehet oldani egy palacsintával, lángossal vagy főtt kukoricával.

Készüljünk játékkal és árnyékkal!

Érdemes homokozós játékokat is vinni, így talán nem fognak harcba szállni másokkal az ott felejtett lapátokért. A mosózsák tök praktikus az ilyen játékok tárolására, mert a homok könnyedén kirázható belőle, így nem cipelünk haza belőle fél kilót. Legyen nálunk labda, ez vízben és szárazon is hasznos lehet. 

shutterstock 422135998
Shutterstock

Az elmúlt években a strandsátor is állandó kellék lett. Árnyékot ad, lehet benne rajzolni, aludni, és a táskákat be lehet pakolni. Ha még szoptatsz, akkor azt is nyugodtabban megtehetjük a sátor takarásában.

Fő a biztonság: karkötő és sebtapasz

Ha nyüzsgő strandra megyünk, és a gyerek szeret elkószálni, akkor nem árt, ha van rajta egy karkötő a telefonszámunkkal. Ebből már nagyon sokfélét lehet kapni, van gravírozható, műanyag vagy tudunk olyat is venni, mint a fesztiválos karszalagok, és azt tetszés szerint ki is dekorálhatjuk.

Jó, ha van nálunk egy apró gyógyszercsomag sebtapasszal, sebfertőtlenítővel, esetleg sebkezelő géllel és csipesszel. Végül, de nem utolsósorban: semmi esetre se hagyjunk otthon egy zacskót a gyűjtött kincseknek, egy másikat pedig a szemétnek!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek