Így tesztelheted le a születendő gyereked nevét

A híres sorozatgyilkosok és az angolul fütyit jelentő keresztnevek egyaránt kerülendőek.

A véglegesítés előtt nem árt azért rákeresni a névre, hátha éldegélt már egy sorozatgyilkos vagy híres labanc, aki egész életén át kísérti majd a gyereket. A Kovács Péterek életében például előbb-utóbb biztosan akad valaki, aki rábukkan a „martfűi rémre”. Az Offspring tesztjei segíthetnek a hasonló szituációk elkerülésében.

Kandisz Nóra

A kereszt és vezetéknevek összeolvasásából megszülető klasszikus névtragédiák (Pop Simon és társai) mellett a testnedvekre rímelő nevek is kerülendőek lehetnek. Para Zita például kétszeresen is rosszul jár, a Zita-fika összefüggésre ugyanis bármelyik hatéves másodpercek alatt rábukkan. Persze a becenevek kicsinyítő képzőinek hála magyarul szinte minden név közel van a kakihoz...

shutterstock 285699407

Gyerekkori ellenségek

Szintén rossz ötlet annak ellenére rábólintani egy névre, hogy rossz élményei fűződnek hozzá valakinek. Jobb ha végleg feledésbe merülnek a problémás exek és az orrtúró osztálytársak, és az Adolf nevet sem biztos, hogy pont a mi gyerekünk fogja rehabilitálni.

Adolf pápa

Hacsak nem lesz belőle pápa. Ez pedig tesztnek sem utolsó. Csak biggyeszd a választandó név után a pápa szócskát. Jól hangzik? Jó pápa válna belőle?

„MÁSIK ANNAAA!”

Nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy elvessen valaki egy nevet, de megspórolhatunk azért egy-két fölösleges fejmozdulatot azzal is, ha nem a leggyakoribb neveket választjuk. Legalább nem kell, hogy megfagyjon a csemeténk ereiben a vér, ha megint egy Anna felel kémián. Nehezít persze a helyzeten, hogy általában nem véletlenül népszerűek ezek a nevek.

A Jégvarázs Elzái

Ehhez hasonlóan az épp népszerű nevek, például a rajzfilmek főszereplői esetében is érdemes végiggondolni, tényleg időtálló-e az adott név.

Ne jelentsen vécét németül

A német Klo-hoz elég közel jutunk ugyanis a Kloéval, és a nemi szervek játékos beceneveként is ismert Vilivel és Fannival sem árt vigyázni. Hacsak nem akarod, hogy a világ egyik legelterjedtebb nyelvén fütyit jelentsen a fiad neve.

Starbucks-teszt

A nagyobb kávézókban persze ki is próbálhatjuk, hogy hangzik a név mások szájából. Érdemes várni egy kicsit, és úgy csinálni, mintha nem hallanád a letesztelendő nevet, hogy az ideges baristáktól megtudd azt is, milyen lesz a játszótéren üvölteni az engedetlen gyerek nevét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek