Lázár Ervint a kötelezők közé!

Meg Janikovszy Évát meg az Időfutár sorozatot! Ezeket javasolják a magyartanárok, akik leporolnák már a régi kötelezőket.

Mire való a kötelező olvasmány? És milyen kortárs könyvet ajánlanak a tanárok egy alsósnak, egy felsősnek, egy gimisnek vagy egy szakiskolásnak? A kérdésekre magyartanárok válaszolnak, akik arra törekszenek, hogy megszerettessék az olvasást  a gyerekekkel. 

"A mai gyerekek se felejtsenek el olvasni, gondolkodni, érezni. Hogy közösen gondolkodjunk valamilyen problémáról, hogy együtt nevessünk, vagy épp sírjunk" - erre való a kötelező olvasmány Lombosi Anikó magyartanár szerint, akit több pedagógussal együtt a Magyar Gyerekkönyv Fórum (a HUBBY) kérdezett a kötelezők jelentőségéről.

shutterstock 304751369
Shutterstock

A HUBBY csütörtökön és pénteken tartott kortárs gyerek- és ifjúsági irodalmi konferenciát budapesti Mesemúzeumban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol kiderült, hogy nem csak a gyerekek és a szülők szeretnének frissebb történeteket olvasni irodalomtanulás közben. Sőt! A magyartanárok jó része is arra törekszik, hogy a gyerekek szeressenek olvasni és ne kínszenvedés legyen a magyaróra. 

A HUBBY blogján részletesen olvasható az előadók válasza, mi most egy példát ragadtunk ki, de ez is sokkal izgalmasabban hangzik annál, amit most töltenek a diákok fejébe a suliban. 

Egy alsósnak: Janikovszky Éva - Málnaszörp és szalmaszál, Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika

Egy felsősnek: Időfutár sorozat

Egy gimisnek: Laboda Kornél - mátéPONTindul

Egy szakiskolásnak: Anna Woltz - Black box. 

Arról, hogy van élet a Légy jó mindhaláligon túl is, ebben a cikkben írtunk részletesen. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra