Otthonszülést tervez Katalin hercegné

Két nyomós oka is van arra, hogy a harmadik babát miért nem kórházban akarja világra hozni. Ráadásul ha tényleg valamelyik királyi rezindecián szül, akkor visszatér az uralkodócsalád régi hagyományaihoz.

Vilmos herceg is támogatja feleségét abban, hogy harmadik gyermeküket ne kórházban, hanem vagy a Kensington-palotában, vagy a királyi család norfolki birtokán fekvő Anmer Hallban szülje meg Katalin - írja a hercegnéhez közelálló forrásokra hivatkozva a brit Express Magazin. 

"Katalin nagyon szeretné otthon megszülni harmadik gyermekét, és ebben Vilmos is támogatja" - mondta a hercegné egyik barátja az Expressnek. A forrás azt is hozzátette, hogy a cambridge-i hercegné valójában már a második gyermekét is otthon szerette volna megszülni, azonban erre akkor nem volt lehetősége. 

A brit lap azt írja, hogy Vilmost és Katalint is zavarta a hatalmas felfordulás, amit a St. Mary kórházban okoztak mindkét gyermekük születésekor, úgy érezték, a tömeg és a média masszív jelenléte nem fair a többi pácienssel és rokonaikkal szemben. 

Katalin a gyerekekkel. Most még csak kettő van neki.
Katalin a gyerekekkel. Most még csak kettő van neki.Getty Images

Az otthonszülés mellett szól egy másik fontos, megkerülhetetlen érv is: Katalin és Vilmos is úgy érzi, hogy mindkét gyereküknek, George-nak és Charlotte-nak is jobb lenne, ha otthon lennének, amikor megszületik a kistestvérük. 

Katalin egyébként mindkét gyermekét természetes úton, komplikációk nélkül hozta a világra, tehát az otthonszülésnek orvosi akadálya nincs. Természetesen a hercegi pár otthonszülését nem lehet úgy elképzelni, mint egy hagyományos otthonszülést, mint ahogyan Katalin kórházi szülései sem voltak azok, ugyanis mindkét esetben egy 23 fős orvosi stáb felügyelte, hogy minden rendben menjen. Közülük végül is három szülésznő és két orvos vett részt aktívan a szülésben, a többiek a biztonság kedvéért voltak ott. (Oké, hát akkor sem cserélnék vele.)

Az otthonszülés hagyományát egyébként Diana hercegnő törte meg, amikor 1982-ben Vilmost, majd 1984-ben Harryt is a St. Mary kórházban szülte meg, előtte azonban Erzsébet királynő is otthon, a Buckhingam-palotában szülte meg gyermekeit. 

Katalin hercegné áprilisra van kiírva harmadik babájával, de akár kórházban, akár valamelyik királyi otthonban fog szülni, mi nagyon drukkolunk neki!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek