Átlátszó függönyön keresztül nézve öröm a császármetszés

Egyre több ausztrál anya dönt úgy, hogy végignézi a folyamatot. A módszer csökkentheti a szülés utáni depresszió gyakoriságát is.

Állítólag egyre többen választják Ausztráliában a babák kiemelésének végignézését lehetővé tevő átlátszó függönyöket, amelyeken át megfigyelhetik az érzéstelenített, de maguknál lévő anyák, hogy mit csinálnak pontosan az orvosok. A módszer kiötlői szerint mindez lehetővé teszi a császáros anyák számára, hogy ők is megtapasztalják a babák világrajövetelének pillanatát, és részt vegyenek a folyamatban – írja a Daily Mail.

Inkább horror, mint romkom

Az átlátszó császárfüggönyök jelentette mozivásznat skubizó anyák általában eszméletlenek a folyamat során, a babák kiemelésének végignézése mellett azonban mostanában az is egyre gyakoribb Ausztráliában, hogy rögtön a szülés után kezükbe kapják az újszülöttjeiket. Több fotós is megörökítette egyébként már a pillanatot, mi is szemügyre vehetjük tehát, hogy is néz ki az anyák perspektívájából végigfotózott átlátszó császármetszés.

shutterstock 50320798

Más előnyei is vannak

A szülést végignéző és a gyereküket sokszor rögtön az operáció után magukhoz ölelő anyák egy fokkal nagyobb szerepvállalása az Ausztráliában kifejezetten sok anyát érintő poszttraumás stressz szindróma gyakoriságát is csökkentheti egyébként az Ausztrál Bábák szóvivője szerint.

Emellett a szülés utáni depresszió tüneteit is enyhítheti a szóvivő szerint, ha a teljes folyamatnak vagy legalább egy-egy részének szemtanúi lesznek az anyák. Van azért egy kis Alien beütése a dolognak, de a szakértők szerint mégis ez a kevésbé traumatikus megoldás. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek