Rajzos pakolási lista utazáshoz gyerekeknek

Rajzokkal és színezéssel egy háromévest is rászoktathatunk arra, hogy maga pakolja össze a dolgait utazás előtt.

A legkisebbek esetében persze nem biztos, hogy jó ötlet instrukciók és részletes segédanyagok nélkül, csak úgy kiengednünk a kezünkből a pakolás műveletét, egy hároméves esetében ugyanis mindez minden valószínűséggel a rajzeszközök, a játékok, vagy esetleg a cukorkák aránytalan térnyerésével, és a ruhák perifériára szorulásával járna.

shutterstock 53698291

Előbb-utóbb ugyanakkor a gyerekeknek is meg kell szokniuk, hogy maguk pakolják össze a bőröndjüket. Ebben az esetben jöhet jól a Lifehacker által összefoglalt rajzolgatós módszer. 

Gumicukros zacskót tudsz rajzolni?

Az alapötlet viszonylag egyszerű: keressünk rá egy-egy ruhadarabra a Google segítségével, és húzzuk át a sematikus, csak a körvonalakat megmutató vonalrajzokat egy powerpoint keretbe, majd nyomtassuk ki a - természetesen egyelőre a szülők által kiválogatott, utazáshoz alkalmazkodó - gyűjteményt.

r5uct4dqwqrogtaz9bvm

Persze mindez néhány ceruza és egy füzet segítségével is abszolválható. A ruhadarabokat ezután ki is színezhetik a kicsik, persze olyan színekkel, amik megfelelnek a ruhatár egy-egy konkrét darabjának. Ha megvan a lista, és mindenből annyi szerepel a rajzok között, amennyire valóban szüksége lesz a gyerekeknek az utazás során, nyugodtan rábízhatjuk a továbbiakat a kicsikre. Áthúzhatják vagy ki is radírozhatják azt, amit már bepakoltak, izgalmas kis kalanddá alakítva így a bepakolás amúgy többnyire a szülőkre háruló terhét. 

Ha van olyan program, ahová gyakran mentek ugyanannyi időre - például hétvégére a nagyihoz - akár laminálni is lehet a listát, és akkor táblafilccel jelölheti a gyerek a haladását csomagolás közben, amit aztán a következő alkalom előtt egyszerűen le lehet törölni a lapról, és kezdheti újra elölről. A laminált megoldás amúgy - most, hogy jobban belegondolok - akár az ovis, vagy iskolai hétköznapokat is megkönnyítheti, főleg notórius cuccelfelejtők számára, csak akkor nyilván nem annyira sok ruhát kell kipipáni, hanem mondjuk a tornacuccot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek