Kisfiú- Londoni Természettudományi Múzeum 1:0

A múzeum által vétett szarvashibát egy tízéves javította ki.

Az autizmus spektrumzavarok közé sorolt Asperger-szindrómával gyakran együtt járó, az átlagnál sokkal magasabb intelligenciaszint a 10 éves Charlie esetében azt jelenti, hogy a kisfiú elolvas és meg is jegyez nagyjából minden dinoszauruszokkal kapcsolatban fellehető információt. 

Nem túl gyakori amúgy, hogy a Londoni Természettudományi Múzeum hatalmas paleontológiával kapcsolatos gyűjteményének egy-egy darabjával kapcsolatban felmerülne, hogy hibás leírással párosították, arra pedig valószínűleg most először volt példa, hogy egy tízéves szúrja ki a világ élvonalába tartozó tudósok hibáját.

A tízévesek számára valószínűleg egyébként is meglehetősen izgalmas esti múzeumlátogatást és dínó nézegetést az egyik gyerekeknek kitalált program alatt tette még emlékezetesebbé Charlie, amikor egy ember és egy Oviraptor méreteit összehasonlító tábla mellett elsétálva rögtön kiszúrta, hogy a múzeum egy teljesen más őslényt, egy Protoceratopszot helyezett el az ábrán. A szülei először nem akartak hinni Charlienak, ő azonban elkért egy okostelefont, és gyorsan szemléltette is a különbséget az említett dinoszauruszok között.

A szülők ezek után értesítették a múzeum illetékeseit a hibáról, akik, – csakúgy mint a tábla előtt eddig elsétáló milliók – ezek szerint szintén nem tévedhetetlenek, és simán kihelyeznek időnként egy-egy „alternatív tényeket” közszemlére tevő táblát is. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra