Jó üzlet volt a családi videócsatorna, csak elvették a gyerekeket

Mike és Heather úgy tűnik átlépték a határt.

Jó üzlet

YouTube csatornájuknak köszönhetően Mike és Heather Martin évente körülbelül 55-100 millió forintot keresett azzal, hogy különböző átverések, csínyek főszereplőivé tették Mike gyerekeit. A több mint 700.000 követővel rendelkező csatornán most már csak a házaspár nyilvános bocsánatkérése látható, aminek során ironikus módon most nem a fiúk, hanem a nevelőanya fakad sírva. 

Az átverések végeredménye ugyanis az lett, hogy a leggyakoribb célpontot, a kilenc éves Codyt és nővérét biológiai anyjuk Rose Hall felügyelete alá helyezte a gyámhatóság. Ezek szerint nekik más volt a véleménye arról, hol végződik a gyereket célkeresztbe állító mókázás, és hol kezdődik a maradandó károsodást okozó bántalmazás.

A "tréfák"

A videók között volt olyan, amelyiken az apa szétverte a fia X-boxát egy kalapáccsal, addig lökdöste ide-oda, amíg vérezni nem kezdett az orra (az apa szerint művért használtak), de olyan is, amiben a szülők meggyőzik Codyt, hogy örökbeadták őt egy másik családnak. Volt, amikor a gyerekeknek kellett megpofozni a másikat, és ha nem ütött elég nagyot, akkor ismételni kellett, máskor a nagytesó vágta földhöz a kisebbet.

A legnagyobb felháborodást kiváltó videót április 12-én töltötték fel a YouTube csatornára, és közel félmillióan látták, mielőtt levették onnan. Ebben a 6 perces kis tréfában a szülők eltűnő tintával fröcskölték össze Cody szobáját, majd szokás szerint addig fenyegették és üvöltöttek vele („Mi a faszt csináltál már megint?”), amíg a fiú sírva nem fakadt. Talán intő jel lehetett volna Mike számára, amikor Cody az egyik videójában azt kiabálta „Utálom az életemet! Inkább ölj meg!”

A YouTube visszavág

Rengeteg YouTube-os kritizálta persze a videókat, egy vizsgálatot sürgető online petíció pedig közel húszerer aláírást gyűjtött össze az ügy érdekében. Az anya, aki szerint a gyerekek már jól vannak, meg is köszönte a rengeteg online segítséget, amit kapott. Egyébként nem ez volt az első hatósági eljárás a család életében, egy korábbi vizsgálat azonban úgy találta, hogy a videókban látottak a testi fenyítés még jogos alkalmazásának tekinthetők.

Túl messzire mentek

A csatornájukon jelenleg csak a pár bocsánatkérése érhető el, amelyben mindketten elismerik, hogy túl messzire mentek, és azt mondják, családterápián vesznek részt, és igyekeznek a gyerekekkel is megértetni, miért rossz, amit csináltak, és pontosan hol is hibáztak. Természetesen a lájkvadászatnak is nagy szerepe volt abban, hogy idáig fajultak a dolgok, a pár saját bevallása szerint is ez volt az oka annak, hogy egyre brutálisabb, egyre sokkolóbb videókkal álltak elő.

További részletek a Dailymail beszámolójában. Akárhogyan is magyarázzák, érdemes megnézni  a másodikként betett, magyarázó-összefoglaló videót, amiből úgy tűnik, a szülőpár egyszerűen elmebeteg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek