A császár, mint a könnyebbik út? Lószart!

Futótűzként terjed annak a fiatal amerikai kismamának a Facebook-bejegyzése, aki sokkoló fotókon és egy zavarba ejtően szókimondó levélen keresztül beszélt császárral lezajlott szüléséről. Raye Lee története egyáltalán nem egyedi, ám úgy tűnik, jól tette, hogy beszélt róla, mert még mindig rengeteg nevetséges téveszme kering a témával kapcsolatban.

„Császárral szültél? Ja, akkor valójában nem is szültél, hanem a könnyebbik utat választottad” – ezzel a sajnos tipikusnak mondható megjegyzéssel kezdi bejegyzését az újdonsült édesanya, majd mindössze pár mondatban tökéletesen visszaszúr az őt kritizálóknak. Ki nevezheti ugyanis a könnyebbik útnak azt, amikor a kismama 38 órán keresztül vajúdik, mígnem már a babája élete is veszélyben forog, mert minden egyes fájás alatt leáll a szíve?

Pedig Lee-nek is sima szülést ígértek orvosai, csak aztán hirtelen döntenie kellett a babája érdekében. „Ez volt a legfájdalmasabb dolog, amit életemben átéltem” – emlékszik vissza a műtétre, amelybe, noha rutinműtét, akár bele is lehet halni.

„Amikor a csecsemődet kiveszik belőled egy mindössze 15 centis bemetszésen át, széjjelszaggattak és széthúztak, amíg át nem törnek az összes réteg zsírodon, izmodon és belső szerveden keresztül (amiket a melletted lévő asztalra pakolnak, hogy folytathassák a vágást, amíg eljutnak a gyerekedhez) – ez egy teljesen más élmény, mint amit a gyermekem szüléséről elképzeltem. Nem volt kellemes. A mai napig nem az.”

Árulkodó sebhely

Lee tudja, hogy sokak szemében a sebhely, amit ezután élete végéig viselnie kell, nem ugyanazt jelenti, mint neki. Nem a hihetetlen megpróbáltatásokat és a gyerek életéért meghozott komoly döntést látják benne, hanem egyfajta bélyeget, amivel immár ő is a „rossz anyák csoportjához tartozik”.

Aztán ott van a felépülés, amit szintén gyerekjátéknak mondanak, pedig nem az!

„A belső hasizmaidat használod szó szerint mindenre... még arra is, hogy leülj. Képzeld el, hogy nem tudod használni őket, mert valósággal széjjelszaggatta és szétroncsolta az orvos, és a természetes gyógyulási folyamat több mint hat hétig is eltarthat” – folytatja Lee.

„Amikor a nővér megkér, hogy próbálj meg kikelni az ágyból, mire a kettévágott és összevarrt testedből a nyilalló fájdalom végigfut rajtad, akkor felfogod az abban rejlő iróniát, amikor valaki azt mondja neked: »ez a könnyebbik út«”.

„Úgyhogy b*zd meg és a sebet is, amiből arra következtetsz, ami történt! Én vagyok a legerősebb nő, akit ismerek. Nemcsak saját magamért, hanem a gyönyörű gyermekemért... és őszintén, minden egyes nap végigmennék ugyanezen, ha ez kéne ahhoz, hogy láthassam az ő mosolygós arcát” – zárja bejegyzését Lee, amit ezidáig több mint 32 ezren lájkoltak és 23 ezren osztottak meg.

A fiatal édesanya egy kommentben megjegyzi, soha nem gondolta volna, hogy a kirohanásával ennyi embert meg tud szólítani, és hálás érte, hogy a támogatások által úgy érezheti, nincs egyedül azon az úton, ami császárral szülő anyukaként kijutott neki.

Oszd meg másokkal is!
Mustra