Így változtatták meg a világot a védőoltások

Szerencsére ma már egyre kevesebb (de annál hangosabb) az oltásellenző a nagyvilágban, ami azért is szuper, mert mára végre megvan a kézzel fogható bizonyíték arra nézve, hogy az oltások igenis szükségesek. A visualnews.com talált rá a Wall Street Journalban erre a három diagramból álló térképre, ami azt mutatja, hogyan alakultak a különböző betegségek előfordulásai a vakcinák felfedezése előtt és után. 

Minden négyzet a táblázatban a megbetegedések számát reprezentálja 100.000 emberre vonatkoztatva. A nagyszámban fertőző betegségekben, mint például a gyermekbénulás, kanyaró és rubeola évente ezreket fertőződtek meg, akár egy életre szólóan. Ezzel szemben a védőoltások feltalálása óta (ezt a táblázatban a fekete függőleges vonal jelzi) az esetek száma ugrásszerűen csökkent, itthagyva minket homályos emlékekkel egy olyan világról, melyben nem léteznek a vakcináink a betegségek ellen. 

Measles.png
The Wall Street Journal

A védőoltások hepatitis A-ra, mumpszra, szamárköhögésre és a himlőre gyakorolt hatását megtalálják a Wall Street Journal-on. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra