Tökfaragás, lépésről lépésre

Rémisztő tökpofákat faragni jó móka, és nem csak instant jelent örömforrást, a világító szörnyek időjárás (és a kiinduló tök frissességének) függvényében még 2-3 hétig jól mutatnak esténként. Teamécses is jó bele, de ha szeles az idő, biztosabb a közepes (kb 8-10 centis házú) narancssárga, műanyag tokos temetői mécses, geekek akár ledes fényforrást is tehetnek bele, úgy egész éjjel világíthat.

Teljesen hidegen hagy a huhogás, hogy a Halloween nem is magyar ünnep - persze, hogy nem az. Ezzel az erővel egyébként a karácsony sem az, csak az kicsit régebben kapaszkodott meg. Tököt faragni gyerekekkel jó szórakozás, és a világító rémek vidámságot hoznak az ötórai sötétedésbe, szóval miért ne? 

Mi kell a rémisztő tökpofákhoz?

  • Tök - érdemes olyat választani, ami viszonylag stabilan áll a talpán, és legalább az egyik oldala szép kerek
  • Alkoholos filc, a minta felrajzolásához
  • Bizonytalanoknak és rajzolni nem tudóknak (én) papír és sniccer a minta előzetes kidolgozásához
  • Minél vékonyabb pengéjű bicska a faragáshoz
  • Nagy kés és evőkanál a tök előkészítéséhez
  • Mécsesek

A galériában végignézhetik lépésről lépésre, hogyan készülnek el a tökök. A három nagyobb tök körülbelül 1 órás családi programot jelentett.

Ha ennél profibban kifaragott töklámpásokat szeretne nézegetni, korábban már volt egy gyűjteményünk igazán komoly darabokból, azt itt találja.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.