Új téma az egyik legjobb gyerekkiállításon

Alig telt el pár hónap a „Kaland a dzsungelben” elnevezésű kiállítás óta, máris itt van a folytatás – „Titokzatos szavanna” névvel. Ahogyan az előző, ez is a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban található, és ha arról azt mondtuk, szuper jó kiállítás, akkor ez frenetikusra sikeredett.

Szerencsére nem úgy okosodhat a gyerek, hogy élettelen fotókat, vagy kitömött állatokat kell bambulnia egy csendes teremben, hanem játék közben kiélheti a fantáziáját, ügyességét és kreativitását is. Végig, mind a 700 négyzetméteren feladatok várják a lurkókat, és még csak suttogniuk sem kell. Ez a második etap nekünk sokkal jobban bejött, mint az előző, pedig azt is szerettük.

Na de most mutatjuk, hogy mire számíthat, ha november 1-ig veszi a fáradságot, és felpakolja a családot megnézni a tárlatot.

A belépésnél – az előző kiállításhoz hasonlóan – eligazítottak minket a játékszabályokról, ami segít, hogy az interaktív játék végére helyes válaszokat tudjunk adni a kérdésekre, illetve, hogy megkaphassuk a megérdemelt ajándékot, amit azok kapnak, akik sikeres teljesítették a távot. Ez nem más, mint egy szerencsehozó talizmán, és egy szabadon választható szavannás füzet. Mind a kettőnek örültünk, de nyilván egy gyereknek ez sokkal nagyobb örömet okoz. 

A feladat

Egy üres kartontalizmánra kell 16 különböző mintájú matricát ragasztgatni úgy, hogy a végén csak négy matrica maradjon a gyűjtőlapon. Elsőre elég egyszerűnek tűnt, de akadt pár olyan kérdés, amire nem tudtuk azonnal rávágni a választ. Persze, ezt foghatjuk arra is, hogy előző este körülbelül 3 órát aludtunk, mert sok volt a munka, de nem tesszük.

Szórakoztató volt és tanulságos, plusz kicsit visszamentünk gyerekbe – már ezért megérte elmenni. Egyébként ne ijedjen meg senki, ha véletlenül nem tudja a választ valamelyik kérdésre, ugyanis segítség mindig van, csak hát ugye, azt is meg kell találni. A rejtvényeket egy 5-6 éves gyerek abszolút képes megfejteni, persze csak akkor, ha van, aki felolvassa neki a teendőket. A bemutatón elképesztően jó, színes, óriási fotók is láthatók, amiket még a 2-3 éves korosztály is biztosan élvez. (A fotósunk, Isti szerint, csodálatosak a képek, és ha már ő is ezt mondja, akkor az úgy is van.) Nézze meg az általa készített képeket a kiállításról, de mivel nem akartuk előre lelőni a poénokat, csak egy kis ízelítőt kínálunk a képgalériában, klikkeljen!

Az előző kiállításon nagyon hiányoltuk, hogy a lenyűgöző fotók mellett nem mellékeltek semmilyen információt az állatokról (pl. élőhely, szokások, jellegzetességek, életmód), amit viszont most sikerült orvosolni ezen a kiállításon – így még élvezhetőbb lett az egész, és a nagyobbak játékosan tanulhatják meg, hogy például melyik az az állatfaj, amelyiket leginkább veszélyezteti a kihalás a szavannákon, vagy éppen, hogy a dikdik miről kapta a nevét, és még megannyi dolgot.

Kicsit fura, hogy a Vajdahunyadvár bejáratánál alig észrevehető, hogy egy klassz kiállítás várja a gyerekeket (is), szóval ne ijedjen meg, ha elsőre úgy tűnik, semmi új sincs ott; menjen be nyugodtan, és kérjen jegyet a „Titokzatos szavanna” elnevezésű kiállításra.

További hasznos infók itt:

Fontos információ a kiállításról

A kiállítás április 2015. szeptember 19. – november 1. látogatható. 

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig (október 23-án és november 1-jén nyitva)  

Korosztályi ajánlás: 4+

Időtartam: 1-1,5 óra

Belépőjegyek, árak: 
felnőtt 1650 Ft,
gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft,
családi (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek) 5490 Ft.
csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft,

Oszd meg másokkal is!
Mustra