Aszfaltra rajzolni mégis oké, de azért legyen inkább papír

Tegnap az RTL Klub híradójának riportja alapján végigsöpört a sajtóban a hír: köztisztasági szabálysértést követ el, aki krétával rajzol az aszfaltra. (Mi is megírtuk, nyilván.) A riportban az önkénteseket segítő Migration Aid munkatársai nyilatkozták, hogy a Budapesti Rendészeti Igazgatóság ezzel indokolta a kérését, miszerint a menekült gyerekek ne rajzoljanak az aszfaltra. A Fővárosi Önkormányzat közleményéből most kiderül, ez a sztori korántsem így néz ki

Migration Aid

"Megdöbbenéssel olvastuk és láttuk a sajtóban megjelenő írásokat, anyagokat, melyek azt állították, hogy a FÖRI (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság) kérte volna az önkénteseket: figyelmeztessék a gyerekeket, mert rajzaikkal szabálysértést követnek el” – idézi a Főpolgármesteri Hivatal közleményét a hvg.hu. 

Valójában arról van szó, hogy a FÖRI csupán arra kérte az önkénteseket, hogy ne nehezítsék az amúgy is nagy megterhelést jelentő folyamatos takarítási, fertőtlenítési feladatokat, és a jövőben inkább papírra rajzoltassák a gyerekeket. Szabálysértésről, bírságolásról tehát nincs szó, mindenki megnyugodhat szépen. A Migration Aid ötlete alapján egyébként a menekült gyerekek rajzaiból kiállítást és jótékonysági árverést rendezne a főváros. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek