Beteg a kölök? Nem baj, majd ápolja saját magát

Ön nyugodt szívvel otthon merné hagyni egyedül a 12 éves, beteg gyermekét? A törvény szerint ez egy teljesen normális megoldás, a gyermekápolási táppénz ugyanis csak eddig jár a szülőknek, 12 éves kor után már nem, legfeljebb méltányosságból kérhető.

Végül is egy 12 éves gyerek már simán tud vizet forralni a teához, és meg tudja melegíteni magának az ebédet. Ezek nyilván olyan alapértelmezett készségek, amik betegen is simán működnek. Sőt, azzal sincs semmi baj, ha egy ekkora gyerek 8, de inkább 9-10 órán át, amíg a szülők dolgoznak, felügyelet nélkül van otthon. Ügyesen feltalálja magát, és különben is, mi baj történhet vele?

shutterstock 183131108

Egy 12 éves beteg gyerek nyilván pontosan be fogja venni a gyógyszerét, és a megfelelő időben vesz magához probiotikumot. Természetesen bíztatás nélkül is eleget iszik, és megmelegíti, majd bekanalazza a gyógyító tyúkhúslevest. A betegségére való tekintettel belátja, hogy most aztán mindennél fontosabb elfogyasztani az öt adag gyümölcsöt/zöldséget, és természetesen ágyban marad, nem fog ugrálni a fekvőgipszével. Csak mértékkel tévézik és játszik a számítógépen, egyáltalán nem szörfözik órákig a neten, ellenben sokat alszik, valamint értékes irodalmat olvas. Kizárólag. 

Végül is egy 12 éves gyerek már felelősen gondolkozik, belátja, hogy mi a jó neki, és úgy is cselekszik.  Ja, és természetesen annyira soha nem betegszik meg, hogy még az ágyból kimászni is túl elesett legyen, nemhogy ebédet melegíteni. Más indokot el sem tudok képzelni, amiért a törvény úgy rendelkezik, hogy 12 éves kor után már egy fillér táppénzt sem kap a szülő, ha otthon maradna a beteg gyermeke mellett.

Esetleg ha mégsem hagyná otthon egyedül a gyermekét 40 fokos lázzal, akkor oldja meg az ápolását a szabadsága terhére, vagy kérje meg a nagymamát, hogy menjen szabadságra ő (illetve támadjon fel), esetleg fizessen egy bébiszittert. Végül is az ön gyereke, ön vállalta, hát oldja meg maga. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra