A legfurcsább gyerektörvények Amerikából

Tudta, hogy Washingtonban tilos a nyalókázás, hogy Alaszkában szigorú jogszabályok korlátozzák a hóember-építést, és létezik olyan gyerekparadicsom is valahol a világban, ahol a szülők nem tilthatják a pocsolyaugrálást a gyerekeknek?

A világ legfurcsább, gyerekekről szóló jogszabályaira találtunk az ugyvedipraxis.hu oldalon, és most meg is osztjuk önökkel, hadd szórakozzanak legalább olyan jól rajtuk, mint mi.

Montana egyik települése, Kalispellt leginkább arról tudják beazonosítani az emberek, hogy ez az a hely, ahol kizárólag csak orvosi ajánlással juthatnak hozzá a gyerekek nyalókához, arról nem szól a fáma, hogy a többi édesség megvásárlásához is külön engedélyre lenne szükség. Akkor meg minek ez az egész cécó? Plusz infó: Washingtonban is tilos a nyalókázás, és még csak magyarázat sincs rá, hogy miért. Reméljük a fogorvosok nem halnak éhen Amerikában.

Amiért viszont azonnal az összes gyerek az USÁ-ba vonulna, az az, hogy egyes településein a gonosz szülők nem tilthatják meg gyermekeiknek, hogy játékosan átugrálják a pocsolyákat. Vajon melyik infantilis politikusnak pattanhatott ki az agyából ez a törvény? Így vagy úgy, nekünk egyáltalán nincs ellenünkre, ha a gyerek bele akar ugrani, ugorjon, slussz.

shutterstock 198963455

Azon már nem is csodálkozunk, hogy a kontinens, ahonnan a jól elhízott gyerekmodell – és 9 évesen már a süllyesztőbe is veszett Honey Boo Boo is indult – egyik városában Mesquitben, törvénybe ütközik, ha a valaki „szokatlan” módon vágatja le gyermeke haját. Végre egyetlen kislánynak sem kell aggódnia, hogy az anyja bundeszliga frizkót vágat neki a beleegyezése nélkül. Mondjuk, ezt itthon is bevezethetnék.

Ami még az előbbieknél is furcsább: Minnesota, Blue Earth nevű településén, szülői felügyelet nélkül 12 éves kor alatt törvénytelen telefonálni. És mi van akkor ha bajban van a gyerek? Keressen egy felnőttet, mielőtt segítséget hívna?

És most figyeljen, ha agyfrászt kap a vasárnapi gyerekzsivajtól költözzön Tennessee államba, itt ugyanis engedély nélkül nem játszhatnak a gyerekek. Nyilván túl sok család nem lakik errefelé...

Ahol gyerek szemetet sem szedhet

Ugyanebben az államban, Húsvét vasárnapján a szülők nem kötelezhetik a gyermekeiket, hogy felszedjék a szemetet az országútról. De vajon ez a szokás hogy alakulhatott ki? 

Az már más tészta, hogy jogszabályba ütközik, ha valaki azzal fenyegeti gyermekét, hogy a borbély levágja a fülét, ha valami rosszat csinál – legalábbis Indiana államban. Fogalmunk sincs, melyik a rémisztőbb, ez, vagy az „elvisz a mumus” kifejezés, esetleg a „gatyába rázlak” vagy a „megtanítalak kesztyűben dudálni”,  vagy talán a „hátrakötöm a sarkad” típusú fenyegetések .

shutterstock 214769071

Baba a babakocsiba, kutya a pórázra

Nyugat-Virginia államban a babakocsikban nem szállítható más, csak kisbaba. Nyilván azért született meg ez a törvény, mert látták a sok "hülye" gazdit, akik a kiskutyájukat babakocsikban tolták, és ezen borzasztóan felháborodtak.

Hideg van? Legyél büdös!

A hideg idő beköszöntével a fürdést is korlátozzák: Landerben, Wyoming államban a felnőtteknek csak havonta egyszer szabad fürdeni, amikor bejön a hideg idő, a gyerekek pedig egész télen nem fürödhetnek. Azt hiszem, minden gyerek erről ábrándozik.

És ha már hideg, Alaszkában a gyerekek az iskolaudvaron nem építhetnek olyan hóembert, melynek magassága nagyobb, mint az övéké. És karácsonyfát is csak akkorát díszíthetnek, amekkora a magasságuk?

A kedvenc és nyilvánvalóan a legfontosabb jogszabályra Michigan államban találtuk: ha egy gyermek a templomban böfögne, akkor a szüleit azonnal le kell tartóztatni. Kedves anyuka, kérjük a szoptatást, illetve az azt követő büfiztetést a templomon kívülre ütemezni, különben mehet a sittre.

De nem csak Amerika korlátoz

Görögországban tiltottak az elektronikus játékok, ezt először 2002-ben vezették be a nyilvános helyeken, majd később mindenhol tiltottá váltak. A jogalkotók szerint nem lehet világosan megkülönböztetni a szerencsejátékokat az ártatlan játékoktól. Haha. Kicsit távolabb, Szingapúrban pedig a rágógumizást tiltják. Most már legalább értjük, miért akar annyira minden gyerek annyira felnőtt lenni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra