Mit kezd egy mai gyerek a walkmannel?

Nyilvánvaló, hogy egy hatéves úgy játszik Temple runt a telefonon vagy a tableten, ahogy én sosem fogok. Nem csak a reflexeik sokkal jobbak, de az is lenyűgöző ahogy a telefont fogva csak oldalról, lazán a hüvelykujjukkal irányítják a rohanó figurát, nem pedig mutatóujjal bénán kapkodva, ahogy az állatok mi felnőttek.

De mit szólnak a mai kölykök a pár évtizeddel ezelőtti csúcstechnikához? Két videót ajánlunk a témában, az egyik viccesebb, a másik viszont kicsit többet mond a gyerekek gondolkodásáról.

Ellen három készüléket tett le 2-2 kisgyerek elé, a legviccesebb szerintem az első blokk, a második kettőben már nem bírt magával, és muszáj volt ellopnia a kölyköktől a showt.

Ez viszont egy milliárdkettő részből álló sorozat része, amelyben mindig valakik reagálnak valamire, idősek a google glassre (érdemes megnézni, nagyon menők!!!), kölykök egy videóra, tinik a flappy birds-re, és így tovább. A sorozat egyik alsorozata, amikor a gyerekek régi készülékekkel találkoznak, ebben az epizódban éppen egy walkmannel. Nagyon jópofa, ahogy megpróbálnak (vagy meg sem próbálnak) rájönni, hogyan működik, és az is, hogy értékelik az egykori forradalmi darabot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra