Mit kezd egy mai gyerek a walkmannel?

Nyilvánvaló, hogy egy hatéves úgy játszik Temple runt a telefonon vagy a tableten, ahogy én sosem fogok. Nem csak a reflexeik sokkal jobbak, de az is lenyűgöző ahogy a telefont fogva csak oldalról, lazán a hüvelykujjukkal irányítják a rohanó figurát, nem pedig mutatóujjal bénán kapkodva, ahogy az állatok mi felnőttek.

De mit szólnak a mai kölykök a pár évtizeddel ezelőtti csúcstechnikához? Két videót ajánlunk a témában, az egyik viccesebb, a másik viszont kicsit többet mond a gyerekek gondolkodásáról.

Ellen három készüléket tett le 2-2 kisgyerek elé, a legviccesebb szerintem az első blokk, a második kettőben már nem bírt magával, és muszáj volt ellopnia a kölyköktől a showt.

Ez viszont egy milliárdkettő részből álló sorozat része, amelyben mindig valakik reagálnak valamire, idősek a google glassre (érdemes megnézni, nagyon menők!!!), kölykök egy videóra, tinik a flappy birds-re, és így tovább. A sorozat egyik alsorozata, amikor a gyerekek régi készülékekkel találkoznak, ebben az epizódban éppen egy walkmannel. Nagyon jópofa, ahogy megpróbálnak (vagy meg sem próbálnak) rájönni, hogyan működik, és az is, hogy értékelik az egykori forradalmi darabot.