ISKOLAKEZDÉS Vegyen a hőségben füzetet!

Az egyik legjobb ötlet volt a füzetkörképet augusztus elején megcsinálni. Na, nem azért, mert az iskolások már annyira várják a sulikezdést, hanem mert a 36 fokban egyszerűen felüdülés hűtött hiperről hiperre járni. De komolyan, soha nem örültem még ennyire egy körképnek sem.

Minikörkép a körképben: a leghidegebb az Auchan tejtermék részlegén volt (nyilván itt füzet nem sok van, de hűsölni és gondolatokat összeszedni nagyon jó hely), de a Tesco és a Pirex is nagyon kitett magáért. Köszönöm, hogy mindenhol volt behűtve víz, azt meg külön, hogy a Szentendrei úti Auchanban a rengeteg „szigetes” ellenére is gyors volt a kiszolgálás, és mindig fel volt töltve a hűtő mindenféle itallal! Óriási bónuszpont jár nekik emiatt.

Persze, mire ez a cikk megjelenik, már ez az egész kánikula és Sziget-mizéria lecseng, de legalább lesz mire visszaemlékezni, amikor az őszi iskolakezdéssel visszasírjuk a forróságot.

Auchan

Persze nem csak a tökéletes klíma miatt választottam az Auchant a legjobbnak, hanem mert a füzet-felhozatal is itt volt a legváltozatosabb, és ami nem utolsó szempont, az árak is nagyon alacsonyak. Itt aztán tényleg van minden minta: Barbie, lovacska, virág, kislány, autó, foci, Charmmy Kitty (Hello Kitty macskája?), kiskutya, nagy kutya, macska, hercegnő, gyümölcs, nonfiguratív, és persze sima is.

Az árak abszolút elfogadhatók, a sima, kis alakú füzetek 28 forintba kerülnek, a nagy alakúak 99-119 forintba, a spirálokat meg 229 forintért osztják. A mintásakért sem kell nagyon mélyen a pénztárcába nyúlni, már 79 forinttól vannak klasszak.

Egyébként az egész kínálatot és az árakat is megtalálja, ha végigböngészi a képgalériát!

Tesco

Ahhoz képest, hogy mostanában a Bécsi úti Tesco nem igazán jeleskedett papír-írószer dolgokban, nagyon összeszedte magát az iskolakezdésre. Hosszú polcok vannak füzetekkel feltöltve, hasonlóan jó árakon, mint az előző hiperben. A választék már nem annyira nagy, mint az előbbiben, de ha egyébként is a teszkóba jár vásárolni, csak a füzetek miatt teljesen fölösleges másik hipert választania, mert itt is van virágos, kocsis, hercegnős és persze focis is.

Ami mellett viszont nem tudtam elmenni, a kalocsai – illetve a Budapest-mintás füzetek. Előbbi abszolút ízléstelenül van megnyomva, és még csak nem is olcsó. Ha ilyet szándékozik venni a gyerekének, nem kizárt, hogy egész évben csúfolni fogják miatta az osztálytársai.

Itt is 28 forintba kerülnek a sima füzetek, a nagy alakú 119, a spirál pedig 229 forint. Szóval a sima füzetek árában egyáltalán nincs eltérés a két hiperben, és hűsölni is mindkettő remek hely.

Bónusz: szuperolcsón, 83 forintért van a teszkóban reklám spirálfüzet!

Pirex

A  Stop Shopban lévő Pirexben a személyzet mindig kedves, és igazi finom „papír-írószerbolt illat” van – ezek miatt is szeretek ide betérni. Füzetből elég sok van, de még az olcsónak mondottak is többe kerülnek, mint a hiperes változatok. Igaz, a kötés és a minta is veri az előző verziókat, de azért itt is belefutottunk olyanba, amelyik ára indokolatlanul magas volt. Megtaláltam ugyanis ugyanazt a kislányos füzetet, amit az Auchan is árul 239 forintért, itt 400 forintért. Nézze meg a galériát, ez már ön szerint is tényleg durva? Persze, ha nagyon exkluzív füzetet szeretne venni, itt biztosan megtalálja a számításait.

IKEA

Végre a svéd cég is előrukkolt füzetekkel, ráadásul nem is akármilyenekkel: minden egyes füzetet kézzel készítettek, ezért teljesen egyedi darabok. Mondjuk azt nem lehet róluk elmondani, hogy túl sok energiát fektettek a kinézetükre, de legalább kézimunka. A galériában ezeket is megnézheti.

Egy dologra azért nagyon ügyeljen, ha ide jön füzetet venni: ne hozzon sok pénzt magával, mert óriási az esélye, hogy egy kis „ezaz” is helyt kap a kosarában.

Kreatív IKEA

"Az IKEA a Papírbolttal új irányba szélesítette kínálatát, amelynek  elsődleges célja, hogy kreatív tevékenységekre ösztönözzük a vásárlóinkat  – legyen szó akár gyerekekről, akár felnőttekről, hiszen ez nem korhoz kötött. Természetesen folyamatosan figyeljük vásárlóink visszajelzéseit, a jövőben várhatóan rendszeresen új darabokkal frissítjük a Papírboltban elérhető választékot. A Papírboltban három fő termékcsoport – írószerek, dekorációk, ajándékcsomagolási kellékek – 150 termékéből választhatnak a vásárlók. A széles kínálat több sorozatból épül fel, amelyek darabjai önállóan, de különböző kombinációkban is jól érvényesülnek. A jellegzetes skandináv jegyekből építkező, elérhető árú termékek között nem csak az iskolai és munkahelyi feladatokhoz, de az otthoni, szabadidős tevékenységekhez is találhat bárki praktikus, ötletes kiegészítőket – többek között számos parti- és egyedi csomagolási kellék is szerepel a kínálatban" – tudtuk meg Varga-Nagy Esztertől az IKEA PR-felelősétől.

Pagony webshop

A Pozsonyi Pagony könyvesbolt webshopjában a gyerekek kedvenc mesehőseivel díszített füzeteket árulnak, melyek egyik nagy előnye, hogy a kortárs magyar gyermekirodalomban nem jártas felnőttek számára is szellemesek és viccesek. Külön jó, hogy az áruk is egészen elviselhető, és hogy tényleg nem a megszokott, az előbbiekben már felsorolt, agyonhájpolt figurák figyelnek a borítókon, hanem – a könyvesbolt profiljából adódóan – kortárts magyar meseírók figurái: a minták a Rumini, a Két kis dinó és a Panka-Csiribi vonalról érkeztek.

Az azonnali kedvencem a „disznók a városban” volt, amiről elég gyorsan kiderült, hogy nem disznók, csak dinók, nyilván a meleg teszi, hogy ilyeneket hallucinálok, viszont így is tetszett. Hiszen a dínókat is szeretem:

dino

Ön hol veszi meg a füzeteket?

Ha nem akar füzetet venni, de egy kicsit röhögcsélne otthon, irodában, bárhol, semmiképpen se hagyja ki ezeket a füzeteket. Komolyan, megéri. Ja, és 185 forint egyáltalán nem sok egy kis humorért!

Oszd meg másokkal is!
Mustra