Kamu a Madarász utcai kórház ügyeletének bezárása

Ismét egy Facebookos felhívás nyomába eredtünk, amely arról szól, hogy a Madarász utcai rendelőben áprilistól megszűnik a gyereksebészeti ügyeleti ellátás, a betegeket a Heim Pál kórház (a Madarász is ide tartozik egyébként szervezetileg) sürgősségi osztálya látja majd el. A Heim Pál kórház főigazgatójától kapott tájékoztatás szerint azonban a Madarász utcai részleget nem zárják be.

A Facebookos bejegyzés szerint a Madarász kórház vonzáskörzetébe tartoznak az angyalföldi, újpesti, rákospalotai, óbudai, valamint az agglomerációból a dunakeszi, fóti, gödi és csomádi gyerekek. Mivel mi eddig szerencsésen megúsztuk a sebészeti ügyeletet, csak erről a honlapról tudok tájékozódni. Megnéztem, a többi gyerekkórház honlapján is ez az ügyeleti beosztás van fent, így valószínúleg tényleg ez az érvényes.

Ez alapján mi óbudaiként például a János Kórházhoz tartozunk, a gyerekorvosunk által lediktált mi-legyen-ha-baj-van utasítás a Bethesdába irányít minket. Az viszont jól látszik a belinkelt térkép és a csatlakozó táblázat átböngészése után, hogy a Madarász jelenleg az összes pesti kerület gyereksebészeti és gyerektraumatológiai ügyeleti ellátásában részt vesz.

A Facebookos felhívás megfogalmazója szerint a Heim Pálban 20 új ággyal bővül majd az osztály. Arról viszont nem esik például szó, hogy ehhez a jelenleginél nagyobb személyzet is tartozik-e majd.

pethe

Felhívtam a Heim Pál kórház gyereksebészetét, hogy megkérdezzem, ők mit tudnak a változásokról. Az osztályvezetővel nem tudtam beszélni, mivel továbbképzésen volt. Egy kollegája elmondta, nem kaptak tájékoztatást a Madarász utcai részleg bezárásáról.

A Heim Pál Kórház főigazgatója, dr. Nagy Anikó érdeklődésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a Madarász utcai sebészeti ügyeletet nem bezárják, csupán átszervezik, de a Madarász utcában a sebészet az átszervezést követően is tovább működik majd. Részletes tájékoztatást a főigazgató a folyamat lezárulása után ígért.

Persze, láttunk már karón varjút, úgyhogy a történetből még bármi lehet, hiszen a megkérdezett néhány szereplőn kívül is sokan kavarhatnak még bele a sztoriba. Ha biztos infójuk, zaftos pletykájuk vagy véleményük van, jöjjön kommentben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra