Anyákra hajt a Cora

A Shopaholic jóvoltából eljutott hozzánk is pár jó ajánlat, úgyhogy utánanéztünk, mi menny, és érdemes-e ezek miatt elbumlizni egy hipermarketig.

Névtelen1

Időről-időre tartanak a különféle szuper-hiper-stb-marketekbabamama és kismama akciókat, de amikor megkaptuk az akciós értesítést, az merült fel bennünk, vajon tényleg van-e értelme ezért elhagyni a városhatárt. A Corák ráadásul, legalábbis nekem, nem is esnek útba.

Merthogy az aktuális akció a Corában van, ami bár csak egy ugrás, de nem kicsi. Az áruházban február 1-15. között Baba-mama hetek vannak, amelyre az áruház nem csak termékekkel, de egy microsite-tal is készült, remélve, hogy a (leendő) kismamák rákattannak. Az oldalon az akciós lista és az online katalógus mellett akad babaápolási tanácsadó, melyet így Porontyos fejjel olvasásra érdemesnek minősítenék, de nem kötelező érvényűnek, és persze van lista a kórházban és majd otthon kellő dolgokról, melyek közül szintén sok fölösleges szerintem, de ezt én is csak két gyerek után tudom megállapítani, az első előtt rohantam és megvettem mindent, amit a pénztárcám bírt. Most meg teszem fel őket sorban az aukciós oldalakra.

De most az akciókról van szó. Nézzünk párat.

Az akciós katalógusban található tágyrak közül találomra választottam 1-1 darabot oldalanként, és ezt hasonlítottam össze az interneten található árakkal.

Kiddy Loo lépcsős wc-szűkítő Cora: 6 799.-       e-bababolt 6 090.- (szállítási ktg. 1200.-)

Graco elektromos orrszívó      Cora: 6 999.-       Elefáni bababolt: 5 999.-

Ferrari Befix autósülés 15-36 kg Cora: 16 999.- Elefáni bababolt: 16 990.-

Hauck Malibu babakocsi          Cora: 29 999.-    Brendon: 29 990.- (pirosban épp akciós amúgy 34 990.-)

Bertoni utazóágy pelenkázó feltéttel, kerekekkel Cora: 18 999.- utazoagy.com 17 990.- (személyes átvétellel Budapesten felár nélkül, vagy házhozszállítással 1500.- forintért)

Fisher Price kétcsatornás bébiőr Cora: 8 999.-    ManóShop: 9 590.- (szállítási ktg. 1390.-)

Huggies Megapack premium M 70 db Cora: 3 430.- DM (ehavi akciós ajánlat): 3 599.-

A ruházati cikkek összehasonlítása nem igazán lenne megoldható, úgyhogy azok nem szerepelnek a listában, viszont akit érdekelnek, megnézheti az egész listát itt.

Mindent összevetve

Hááát... aki nem első gyerekét várja, az biztos nem ezen akció láttán rohan majd fejvesztve az áruházba. Persze mint minden ilyen akcióban, itt is az a lényeg, hogy az akciós lista átolvasása után melyik termék az, amelyikre amúgy is szükséged van - és az vajon megéri-e a plusz benzin- és egyéb költséget. Általánosságban véve az ember nem jár jól az online boltokkal, azok nem tudnak harcolni a nagyáruházak dömpingáraival, mert mire mondjuk az utazóágyat kipostázzák, már el is tűnt az ezres különbség, sőt. Érdemes persze több termékkel számolni (és persze nem csak az általam választott, kiragadott példákkal), és akkor már lehet, hogy megéri kimenni, de persze én mielőtt kirándulni indulnék, csak tennék egy alaposabb netes keresést, mert könnyen lehet, hogy mondjuk az online aukciósportálokon van szebbjobbolcsóbb. (Életem vétele az osztrák eBayen lőtt MacLaren babakocsi volt 40 euróért, ráadásul éppen ki kellett mennem Bécsbe, úgyhogy még a szállítást is megúsztam.) De ne felejtsd el azt sem, néhány cikknél fontos a garancia vagy az, hogy visszavihesd, ezeket ne a netről rendeld, jobban jársz.

Szóval, visszatérve erre az akcióra: ha közel van, nézz be, de ne emiatt kerülj hatalmasat.

Még akkor sem, ha dolgoznak benned a hormonok.

Oszd meg másokkal is!
Mustra