Figyelmeztetés a cumisüvegekre

A cumisüvegekre is a cigis dobozokon találhatóhoz hasonló figyelmeztetés kerülhet, ha New York államban rábólintanak a törvénytervezetre.

A törvénytervezetet azért nyújtották be, mert a cumisüveg helytelenül használva elképesztő mértékben járul hozzá a gyerekkori fogszuvasodáshoz, és a szülők nagy része ezzel nincs tisztában. A fogorvosok és a gyerekorvosok egy ideje ugyan folyamatosan kampányolnak azért, hogy a szülők ne adjanak a gyereknek este a vízen kívül semmilyen más folyadékot a cumisüvegbe az alváshoz, ám ennek egyelőre nincs túl sok foganatja. A fogromlás sok esetben az első fog kibújásával megkezdődik, a szülők ugyanis gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen károkat okoz éjszakára akár a tej is. A cumisüveg abból a szempontból is problémás, hogy a gyerekek hajlamosak azzal a szájukban elaludni, és így a cukros folyadékok több órán keresztül érintkeznek a foggal.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.