Utolsó pillanat: nyuszik hajtogatva

Ha nincs tipped, a rossz időben mit is csinálj a kényszerű szobafogságban, van egy kiváló tippünk: hajogass papírnyulat! Feltételek: nyomtató (vagy közeli és ünnepkor is hozzáférhető iroda) és pár órányi türelem. Akár kezdőknek is.

nyulak.original

Amit elkészítünk

A fenti papírnyulakhoz csak a mellékelt szabásmintákat kell kinyomtatni.
Forrás: Hobbyművész

Szabásminták

1. Lépés: a rózsaszín fülű nyuszi

Kisebb gyerekek a rózsaszín fülű nyuszit tudják meghajtogatni, majd felfújni a kinyomtatott négyzetből. A _ _ _ _ _ vonalak mentén hegyhajtást, a __ _ __ _ __ vonalak mentén pedig völgyhajtást kell alkalmazni. A hajtások sorrendjét ABC szerint végezzük.

a rózsaszín fülû nyuszi
a rózsaszín fülû nyuszi

2. Lépés: a fehér nyuszi

A fehér nyuszi elkészítéséhez a szabásminta vonalai mentén pontosan kell vágni, de az összeállítása egyszerű. A kinyomtatott íven kívül ollóra és ragasztóra van szükség. A _ _ _ _ _ vonalak hegyhajtást, a __ _ __ _ __ vonalak pedig völgyhajtást jelölnek. A ragasztás sorrendjét a sorszámozott kis ragasztófülek mutatják.

fehér nyuszi szabásminta
fehér nyuszi szabásminta

3. Lépés: barna nyuszi

A barna nyuszi összeállításánál pontos vágásra, hegy- és völgyhajtások horpasztására, és végül kis ragasztásra van szükség. A _ _ _ _ _ vonalak hegyhajtást, a __ _ __ _ __ vonalak pedig völgyhajtást jelölnek. Ragasztani csak a két fület, és az alsó összekötőt kell.

barna fülű nyuszi szabásminta
barna fülű nyuszi szabásminta

4. Lépés: szürke nyuszi – haladóknak ajánljuk

A szürke nyuszi összeállítását a nagyobb gyerekeknek ajánljuk, mert sok aprólékos vágást és precíz ragasztást igényel. A végeredményt látva, megéri! A kivágást követően a ragasztófüleken lévő számok sorrendjében ragasszuk össze a figura részeit. A fülnél hajtsuk meg a papírt, és ragasszuk össze. Csak ezután vágjuk ki és ragasszuk meg a számozás szerinti sorrendben. A testrészeket csak ezek után ragasszuk egymáshoz.

szürke nyuszi szabásminta
szürke nyuszi szabásminta

Köszönet a cikkért a Csináld+ kreatív oldalnak és szerkesztőjének!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek