Szilveszteri bulifogások gyerekekkel

Az év utolsó napján a gyerekek is ehetnek egy picit mást, mint amit megszoktak. Bár a kicsi kezek a megszokott ételek felé szívesebben nyúlnak, néhány apró újítással izgalmassá, jókedvűvé varázsolhatjuk az évbúcsúztató vacsorát.

Virslisaláta

Nincs szilveszter virsli nélkül, de azért nem árt a jobb minőségűek között válogatni. A gyerekek miatt a hagymával érdemes csínján bánni, bár ismerek olyanokat is, akik szívesen elrágcsálják a zöldhagymát csak úgy magában is.

Hozzávalók

6 virsli
5 dkg füstölt sajt
1 csomag zöldhagyma
4 kanál majonéz
4 kanál tejföl
1 kanál citromlé

Elkészítése:

A virslit és a megtisztított hagymát felkarikázzuk. A sajtot apróra kockázzuk. A majonézt, citromlét, tejfölt elkeverjük, beleforgatjuk a többi hozzávalót. A kész salátát legalább 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Mini pizza és csokis rágcsa

Egy tésztából kétféle, sós és édes étel is készíthető. A gyerekek pedig imádják a pizzát és a kenyérrudacskákat is.

Hozzávalók

A tésztához
500 g liszt
fél tasak száraz élesztő
dl langyos víz
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
3 kanál olívaolaj
Feltétnek
paradicsompüré
sonka
sajt
gomba
kukorica
rokkoli.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit elkeverjük, puha, de nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle. Lefedve, meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük. Újra átgyúrjuk, elfelezzük. Az egyik feléből diónyi adagokat szakítunk, tenyérnyi köröket nyújtunk belőle és megpakoljuk a pizzaára való feltétekkel. Negyedórát pihentetjük, azt követően sütjük.

200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sül a pizza, és már falatozható is.

A tészta másik feléből kisujjnyi vastag rudakat sodrunk és 15 perc alatt megsütjük a sütőben. Amikor kihűltek, 10 dkg felolvasztott csokiba mártogatjuk és színes szórócukorral megszórjuk a még puha csokit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek