Obama gyerekkönyvben fejleszti az amerikai öntudatot

Megjelent Barack Obama amerikai elnök Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters (Rólad énekelek: levél lányaimnak) című gyerekkönyve. A negyven oldalas kiadványt az elnök három év feletti gyermekeknek ajánlja, a jelek szerint minél korábban el kell kezdeni építeni az új generáció öntudatát.

A könyvben ugyanis tizenhárom amerikai hős jelenik meg, Obama feldolgozta az első amerikai elnök George Washington életét, illetve szó esik többek közt a legendás kosárlabda-játékos Jackie Robinsonról is. A kiadó szóvivője úgy fogalmazott, hogy a gyerekkönyv fontos amerikai személyiségek előtt tiszteleg, akiknek legfőbb célja az volt, hogy egyesítsenek minden amerikait.

Ez alapján a gyerekek, akiknek a szülei altatáshoz Obamát olvasnak, idejében megtudhatják, hogy mennyire fontos, hogy kövessék az álmaikat, alakítsák a sorsukat. Az elnök gyerekei ezt a képzést már valószínűleg óvodás koruk előtt megkapták.

Természetesen személyes elemek is helyet kapnak a könyvben.  A borítón az elnök két lányáról, Sasháról és Maliáról mintázott kislányok sétáltatják a család kutyáját, Bót. A borítót és a könyvet Loren Long illusztrálta, aki Madonna mesekönyvének az illusztrátora. Az első kiadás során ötszázezer példányban jelenik meg, és 17,99 dollárba (négyezer forintba) kerül. Az eladásból származó bevételt egy gyermekeket segítő alapítvány kapja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra