Vigyél még egy cipőt – családi programok hétvégére

Színház

A Kolibri Színház műsora ezen a hétvégén is igényes gyermek- és ifjúsági programokat kínál. Érdemes már a legkisebbeket is megismertetni a színház élményével, hiszen ma már egyre több olyan előadás van, amelynek kifejezetten a bölcsis-ovis korosztály a célközönsége. Most hétvégén például megtekinthető a generációk számára kultuszműnek számító Bors néni és a szintén több generációnak ismerős gesztenyefigura, Kippkopp színpadi feldolgozása... Október többi napján többek között a TODA bábszínházi előadását lehet majd megnézni, illetve a Gyermekjátékok című táncos produkciót, Bozsik Yvette közreműködésével.

Az RS9 színházban vasárnap délelőtt népszerű tv-szappanoperák szereplőit láthatjátok merész színpadi „kísérletben”: játékos, vicces kémiaóra lesz, a Máguspárbaj című előadás keretében. Az előadást 5-14 éves korosztály számára ajánlják. (írta: Kiss Judit Ágnes, rendezte: Krizsik Alfonz) A részleteket itt találod, és ízelítőt is nézhetsz, ha ide kattintasz.

Fesztivál, rendezvény

Szombaton 11 órától ünnepli 9. szülinapját a Pagony. Ebből az alkalomból a Pagony Kiadónál megjelent könyvek árából 25% kedvezményt kaphatsz, ha elsétálsz  az üzletbe. A szülinapi bulin egyébként lesz kis cirkusz is, amire mi is kíváncsiak leszünk...

Ugyancsak szombaton déltől a NOHA Stúdió családi programjára is szeretettel várják az érdeklődőket. Az ígéretesnek hangzó ETMO fesztivál keretében a borkóstoláson, vásáron, előadásokon kívül 14:00-19:00 gyerekfoglalkozások lesznek. A rendezvény helyszíne a Damjanich utcai Borkápolna.

A Tűzraktérben vasárnap délután 14:00-től tehetsz akár családostul a szegénység ellen. (2010 a társadalmi kirekesztés és a szegénység elleni küzdelem éve ugyanis) Rengeteg program, filmek, előadások, kiállítás, valamint gyerekeknek szóló bűvész- és bábelőadás várja mindazokat, akik szolidaritásukat kifejeznék. Vigyetek magatokkal még egy cipőt!!!

Félig kint - félig bent

A hétvégén állítólag még jó idő lesz, így érdemes az egyik napra beiktatni valamilyen szabadtéri programot.

A Millenárison sétálgatva még ezt-azt el is lehet intézni, ha több felnőttet is be tudsz vonni, sőt, míg a gyerek a játszón van a nagyival, te akár beosonhatsz egy fél órácskára a World Press fotókiállítás megtekintésére is... A nagyobb gyerekeket meg bátran viheted, igaz, a fotók helyenként megdöbbentőek és borzalmasak, úgyhogy résen kell lenni, ha gyerekkel mész.

Szabadban

Az alábbi oldalon megtalálható egy csomó népszerű kirándulóhely. Bátor családoknak akár kutyástul ajánlom az izgalmas Rám-szakadékot, Dobogókő célponttal. (Még kompozni is lehet.) Kirándulásaitokat itt tudjátok megtervezni.

A Budakeszi Vadaspark is csábító lehetőség, hiszen tele van mindenféle ritkán látható állattal. Ehhez a lehetőséghez holnap külön posztban szeretnénk kedvet csinálni.

Budapesten a Normafa környékét ajánlom szívből: a kisebbekkel és a nagyszülőkkel a libegőzés merülhet fel. Más családi szabadtéri programhoz is ugyancsak a János hegy, Tündérhegy környékét javaslom a helyenként gyönyörű kilátás miatt is, de azért is, mert a környék egyformán alkalmas rövidebb sétához és hosszabb kiránduláshoz vagy biciklizéshez akár. Ne feledkezzünk meg a Gyermekvasútról (ide természetesen a fogaskerekűvel érdemes közelíteni), sem a Csillebérci Szabadidőközpont területén található Kalandparkról!

Szuperjó hétvégét mindenkinek!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek