Kilencezren nézték a dán kislány otthon születését

Tabudöngető vállalkozásba fogott a Baek család Dániában. Míg az első gyerekük világra jötténél csak a családot engedték be a házukba, most, a kislányuk születésére meghívták szurkolni egész Dániát - no meg a nagyvilágot.

Ugyan az akció némileg nyitott kapukat dönget, hiszen a dán rendszerben a nők nyolcvan százaléka otthon szüli meg kisbabáját, Baekék mégis úgy érezték, nem teljes a nemzeti egyetértés ebben a kérdésben, így népszerűsíteni kell az otthonszülést. Ennek a legjobb módja pedig az, ha bekapcsoljuk a webkamerákat.

A dán babaportál, amely örömmel vállalkozott a szülés közvetítésének technikai lebonyolítására, hangsúlyozottan nem ígért semmi szaftos közeli képet, sem pedig sikoltozó menekülésre ingerlő víz alatti kamerákat, a medencés szülés mégis ezreket szögezett a monitor elé augusztus utolsó napjának az éjszakáján, mikor a bába, az apa, az anya nővére és még két segítő aktív közreműködésével Frigg, az újdonsült aprócska dán médiasztár megszületett. Az esemény nem volt komplikációmentes, mert bár a kislány 3360 grammal, 51 centivel gyönyörű és főleg egészséges, a több, mint 9000 érdeklődő miatt a szerver többször is összeomlott. A közönség meg biztosan mérgelődött, dehát ez legyen a legnagyobb baj. A baby.dk ezt is inkább kéjes örömmel mint sajnálkozva nyugtázta az esemény rövid összefoglalójában.

Nekünk pedig nincs is más dolgunk, mint gratulálni a bátor anyukának, és hosszú életet kívánni a kis Friggnek, aki a skandináv mitológiából, a házasság istennőjéről és a családi boldogság oltalmazójáról kapta (Dániában biztos nem különleges) nevét.

Nemrég a Porontyon követhettük nyomon Másutt online szülésközvetítését, melyet Angliából írt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek