Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy otthon született kisbabát

Oxigénhiányos állapotban került kórházba egy Budapesten született gyermek hétfőn éjszaka. A kicsi életveszélyes állapotban volt, de megmentették az életét. A rendőrök vizsgálják, hogy bába segítette-e a szülést, és ha igen, hibázott-e.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a mentőket hétfőn éjjel riasztották egy II. kerületi, Szalonka utcai lakásba, ahol komplikáció lépett fel egy nőnél, miközben világra hozta gyermekét. A mentők az oxigénhiányos újszülöttet ellátták, majd életveszélyes állapotban az egyik gyermekklinikára vitték. A mentők kórházba akarták vinni az anyát is, de mivel ő ebbe nem egyezett bele, rendőrt hívtak. A lakásba a járőrök nem tudtak bejutni, így elmentek a helyszínről.

A BRFK kedden feljelentés-kiegészítést rendelt el, hogy tisztázzák, terhel-e valakit büntetőjogi felelősség a szülés során kialakult komplikációk miatt. A Független Hírügynökség értesülése szerint a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a szülést bábaasszony felügyelt-e e, és ha igen, követett-e el olyan hibát, melyért jogilag felelősségre vonandó.

(Független Hírügynökség)

Oszd meg másokkal is!
Mustra