Ízléstelen nyuszifüllel támad a kétéves

Őszintén szólva kicsit meglepődtem, hogy a bölcsiben is lesz farsang, azt hiszem, ebben a korban még nem igazán jön át nekik ez a beöltözősdi. Abigél legalábbis nemrég múlt kétéves, és még nem kezdődött el nála a szerepjátékos korszak, nem játszik babásat meg orvososat, érdeklődése középpontjában leginkább az autók és a kirakók állnak. Fogalma sincs, mi az a farsang, bár nagyon édesen feldíszítették a csoportszobát, meg festettek színes lufikat, már most igazán báli a hangulat náluk a bölcsiben. Szerencsére kedvenc meséje a Csúnya kislány, így elmagyaráztam neki, hogy ugyanaz lesz a bölcsiben, mint a Csúnya kislányban, hogy mindenki beöltözik valaminek: cicának, virágnak, pillangónak, tündérnek vagy kiflinek, majd megkérdeztem, ő minek szeretne öltözni. Természetesen azonnal rávágta, hogy Csúnya kislánynak.

Mivel ezen nagyot nevettem, utána is elismételte még egy párszor hogy ő Csúnya kislány szeretne lenni, és bár tetszett az ötlet, úgy gondoltam, ez azért mégis morbid. Hogyan öltöztessem csúnya kislánynak, mikor olyan szép? Ráadásul a csúnya kislánynak nincs is semmilyen ismertetőjele, azon kívül, hogy kócos a haja, nem ismerné fel senki. Így hát megbeszéltük, hogy virág lesz. Úgy gondoltam, ebben a korban mindenképpen olyan jelmez kell, ami a lehető legegyszerűbb, és a legkisebb nyűggel jár. A virág pedig csak egy zöld harisnya, zöld póló, meg néhány szirmot illesztek egy hajpántra és kész. A projekt azonban megbukott, mert sehol sem találtam zöld harisnyát.

Én sajnos nem vagyok túl ügyes, varrógépem sincs, így a nyakamba vettem a turkálókat jelmezügyileg. Mindenkinek ajánlom egyébként, hogy jelmezkeresés közben tévedjen be egy turkálóba, rengeteg jelmez van, nagyon olcsón, igaz többnyire a hercegnő-angyalka-boszorkány vonalon. Nálunk ez még nem jön szóba, bár ismerek kétévest, aki már az angyalka-korszakát éli. Láttam még csontvázjelmezt, pókot, méhecskét meg egy szexi nővérkeszerkót is, mindet 1000-1500 forintos áron.

Végül találtam egy szuper, bár kissé erotikus (gyerekem apja szerint egyenesen playboy-os) nyuszifület. Ráadásul ha megnyomunk rajta egy gombot még színesen villog is, ízléstelenül gyönyörű. Abigél persze rögtön beleszeretett, áll a tükör előtt és nézi magát a nyuszifülekben, szóval a gyerek idén nyuszi lesz. Varrok egy gombolyagot a fehér harisnyára faroknak, meg egy nagyfülű nyuszit egy body-ra, és ha lesz kedve, felteheti hozzá a fület. Azt az egyet sajnálom csak, hogy a szülők nem mehetnek be, így nem látom a gyerek első farsangját.

Oszd meg másokkal is!
Mustra