Amerikában a műhörcsög kelendőbb, mint a H1N1 vakcina

horik

A Porontyon már bemutattuk a rágcsálót, amely sosem dobja fel a talpát - úgy, tűnik, hogy ez a 10 dolláros robothörcsög jelenti az ajándékszenzációt a tíz év alatti gyerekek számára az Egyesült Államokban. A hörcsög már szeptemberben a boltokba került, a zsúfolt polcok láttán azonban sok szülő elhalasztotta a vásárlást, mondván, hogy majd karácsonyra megkapják a kicsik a fura állatot. A robothörcsögnek azonban időközben igencsak megemelkedett az ázsiója, gyorsabban elkapkodták, mint a H1N1 oltóanyagot - jegyezte meg az egyik anya.

A Zhu Zhu Pets robothörcsöge nem akármilyen elődök nyomdokaiba lép a karácsonyi slágerajándékok listáján, korábban a Szezám utcából ismert Elmo csiklandós figurája volt hasonlóan keresett, mint a hörcsög, amelyért az interneten most már akár 40 dollárt is megadnak.

A játékhoz való "létfontosságú" tartozékokat - például a hörcsögautót és a házat - külön lehet megvásárolni.

A robothörcsög sikere sok tekintetben érthetetlen a szakértők számára. Zajos, körbe-körbe autózik, de nem mindig úgy működik, ahogy kellene. Sok mindenre nem lehet használni - írták le a játékot. "Őszintén szólva nem igazán értem. De erre nincs is szükség ahhoz, hogy egy játék ilyen sikeres legyen" - mondta Gerrick Johnson piacelemző.

A játékokat azonban sok dolog teszi kelendővé, vicces kiegészítők, ijesztő jellegük, vagy éppen az, hogy nehezen beszerezhetők - tette hozzá a szakember. A gazdaságilag nehéz időkben egy nagy előnye is van a robothörcsögnek, mégpedig az, hogy olcsó - magyarázta Johnson.

(MTI)

Mustra