Borral lazulnak a kismamák?

pregalc

Az ausztrál nők fele fogyaszt alkoholt a terhessége idején és olyan kismamák is vannak, akik az utolsó időszakban sem tartanak mértéket.

Németországban ennél is rosszabb a helyzet: évente 10 ezer alkoholtól sérült kisbaba születik, mivel a német nők 58 százaléka iszik terhessége alatt.

Itthon még mindig van olyan orvos, aki a gyakori méhkeményedésekre napi egy pohár vörösbort javasol.

Te ittál alkoholt terhességed alatt? Ha igen, mit, mennyit és miért? Heti kérdés.

Ittál terhesen alkoholt?

Bár a szakemberek a terhesség ideje alatt teljes absztinenciát javasolnak, mivel biztonságosan fogyasztható mennyiség nincs, sok kismama úgy gondolja, az alkalomszerűen elfogyasztott egy-egy pohár vörösbornak semmilyen káros hatása nem lehet a babára. Vannak, akik (akár orvosi javaslatra) minden nap isznak egy kicsit és olyanok is, akik onnantól kezdve (vagy már odáig is), amikor megjelenik a két csík a teszten, egyetlen korty alkoholt nem fogyasztanak.

Hallottam olyat is, hogy a terhes nő minden nap megivott 1-2 Vilmost, hiába mondták neki, hogy veszélyes. A természet őt igazolta, a gyereknek az égvilágon semmi baja nem lett tőle. Ez viszont nem jelenti azt, hogy minden kismamának követnie kell, sőt!

Nekem például bármennyire is jól esne időnként egy gintonic vagy tequila sóval és citrommal, eszembe nem jutna töményet inni, amíg terhes vagyok. Viszont úgy vélem, a néha-néha (eddig háromszor fordult elő 7 hónap alatt) elfogyasztott 1-2 deci bor biztosan nem árt.

Ti mit gondoltok: szabad időnként alkoholt inni vagy kutya kötelességünk terhesen absztinensnek maradni?

Oszd meg másokkal is!
Mustra