Egy hároméves gyerek olyan erősen harap, mint egy kutya

A kisgyerekek már háromévesen olyan erősen tudnak harapni, mint a kutyák - derült ki egy új kutatásból, amely remények szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a kicsik játékai "harapásállóbbak" legyenek.

A Leedsi Egyetem által végzett kutatás révén az öt év alatti korosztályban csökkenhet a játékok harapdálásából származó sérülések vagy halálesetek száma. Szakértők szerint az eszközökön látható jelzések nem megfelelőek a balesetek megelőzésére, mivel a szülők vagy nem olvassák el, vagy pedig félreértelmezik a figyelmeztetéseket - írta internetes kiadásában a The Daily Telegraph.

A kutatás során kétszáznál is több, három és öt év közötti gyerkőc harapását tesztelték - ugyanis ez az a korosztály, amely a legnagyobb hévvel esik neki fogaival a tárgyaknak. A vizsgálatok érdekes eredményt hoztak: kiderült, hogy egyes gyerekek olyan erősen tudnak harapni, mint a kutyák. A tanulmány ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a harapás erőssége a csemeték súlyától, nemzetiségi származásától és természetesen fogaik állapotától is függ.

(MTI)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.