Elhagyta a kórházat Lara, a szívátültetett kislány

Több mint tíz hónapos folyamatos kórházi kezelés után kedden hazamehetett a szívátültetésen átesett kislány. Lara május végén kapott új szívet, az állapota azóta stabil - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója.

A kislányt 2 és fél hónapos kora óta kezelték az intézetben súlyos veleszületett szívizombetegséggel. Tavaly nyáron felkerült a szívtranszplantációs várólistára. Mivel keringési elégtelenségét gyógyszerekkel már nem tudták kezelni, tavaly novemberben műszívet kapott. Ezzel több mint fél évig feküdt a kórházban, nem volt ugyanis megfelelő donor.

Végül idén májusban kapott új szívet, a transzplantáció sikerrel járt. A kislány keringése azóta stabil és nincs kilökődési reakció. Kedden édesanyjával együtt hazamehetett, a további rehabilitáció már az otthonában folyik majd, szoros kontroll mellett.

(Független Hírügynökség)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.