Vádat emelt az ügyészség Geréb Ágnes ellen

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emeltek Geréb Ágnes ellen, írja a hirado.hu. A vádirat szerint Geréb Ágnes nem ismerte fel a Napvilág Születésházban szülő asszony életkorából és cukorbetegségéből adódó, valamint egyéb betegségeiből adódó kockázati tényezőket, továbbá a vádlott helytelenül alkalmazta a műfogásokat, rossz gyógyszert adott az asszonynak és késve hívta a mentőket.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy nyíregyházi nő 2007 szeptember 15-én, a fővárosi Napvilág Születésházban Geréb Ágnes segítségével [1] akarta világra hozni gyermekét, a csecsemő azonban meghalt [2]: válla elakadt, így nem tudták kisegíteni. A szakértői vélemények alapján megállapították, hogy a szülést levezető bába tevékenysége és a gyermek halála között ok-okozati összefüggés van.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.