Hatvanmillióba kerül egy gyerek felnevelése Amerikában

Csaknem hatvan millió forintba - 291 570 dollárba - kerül egy gyerek felnevelése az Egyesült Államokban - számította ki a kormányzat.

Az adat a közepes jövedelmű családokra - adószempontból fontos ez -, és a tavaly született gyerekekre áll. A becslésben szerepel a "koszt-kvártély", a ruha és egyebek 18 éves korig. A szülési kiadások és a főiskolai-egyetemi tandíj nincs benne, viszont az infláció igen. A "kvártély" az összeg egyharmadát teszi ki, az élelem a 16 százalékát, akárcsak a felvigyázás és az oktatás.

Tavaly 269 040 dollárra kalkulálta egy gyerek felnevelésének kiadását az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma, amely évente elvégzi a becslést 1960 óta. A kiadás 49 évvel ezelőtt 25 300 dollárról "indult".

(MTI)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.