Kedvenceink: a hűtős rágóka és a sógyurma

Folytatjuk kedvenc tárgyaink a gyermeknevelésben című sorozatunkat, amelyben Mesianyu meséli el, milyen praktikus és hasznos dolgokat kedvel. Célkeresztben a hűtős rágóka és a sógyurma.

ragoka

Neked is van kedvenc használati tárgyad, amely megkönnyíti az életed vagy a gyerekeid nagyon szeretik? Küldj leírást és fotót a erre a címre és bemutatjuk a Porontyon.

Hűtős rágóka

Csipet kettőt is kapott ajándékba, szerintem a világ legnagyobb találmányai közé tartozik, én nagyon örültem volna egy ilyennek, mikor a bölcsességfogaimmal küzdöttem. A fiam viszont a spéci rágókán kívül minden mást (kenyérhéj, kulcs, szekrény sarka) alkalmasabbnak talált fogzáskor. Már kezdtem úri huncutságként elkönyvelni, mikor csöpp Cárom rákapott. Ő nagyon boldog vele és fogzáskor szívesen használja akkor is ha nem hideg, persze egy kulcscsomó nála is nagy siker. A mi rágókáink desztillált vízzel vannak töltve, ez azért jó, mert ha véletlenül kilyukad, a gyerek csak vizet nyel. Úgy tudom, létezik zselés is, az lassabban melegszik át.

Sógyurma

Hozzávalók: 3 csésze liszt, 2 csésze só, 1 és 1/4 csésze víz (ezt csak akkor, ha szükséges) összegyúrni

Előnyei: nincs benne zsiradék, nem hagy foltot, ha megszáradt, a szőnyegből simán ki lehet porszívózni (kipróbáltam), mindig van otthon hozzávaló, egészségre ártalmatlan, maximum a gyerek fintorog, ha megnyalja. Játék után letakarva eltesszük, egy hét múlva enyhén vizes kézzel átgyúrjuk, még akkor is használható. Kiszárítva festhető, ha gyermekünk már tud a kígyónál, csigánál komolyabbat alkotni, akkor kiegészítésként használhat száraz tésztát, babot, lencsét, fekete borsot, szegfűszeget, vagy bármit, ami a spájzban akad. A jól sikerült darabokat nagyiknak lehet ajándékozni

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek