Gabonapehelytől menstruál az ötéves kislány

Ötévesen menstruál és csomókat találtak a mellében annak az óvodás kislánynak, akinél kimutatható, hogy a betegségét fertőzött gabonából készült élelmiszer okozta - írja a Független Hírügynökség a Délmagyarország nyomán. A család az "egészséges életmód" híve és rengeteg gabonapelyhet fogyasztanak. A vizsgálatok szerint ez okozta a kislánynál a korai pubertás jeleit. A Velvet is beszámolt a fuzáriumgombával fertőzött gabona veszélyeiről.

Az eddigi kutatások szerint a gabonaféléket megtámadó fuzáriumgomba egyik mérge okoz a lányoknál rendkívül korai menstruációt, a fiúknál mellnövekedést, mindkét nemnél csomókat és később ez kihat a nemzőképességre is. A Délmagyarország információi szerint az üggyel kapcsolatban hétfőn rendkívüli ülést és sajtótájékoztatót tartanak a Budapesten az Élelmiszer-biztonsági Hivatalban, írja a Független Hírügynökség.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.