Laptopot kapnak az ötödikesek Egerben

Az országban úttörő kezdeményezésként laptopot kap az egri Eszterházy Károly Főiskola gyakorló iskolájának valamennyi ötödikes tanulója - tájékoztatta pénteken az MTI-t az iskola igazgatóhelyettese. Ez négy osztályban 120 tanulót jelent - közölte Nagyné Fóris Katalin.

laptop

A program megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Terv Humán Erőforrás-fejlesztési Operatív Programjának 9,4 millió forintos támogatása teszi lehetővé - tette hozzá.

Mint elmondta, a program keretében megteremtik a laptopok használatának interaktív hátterét, vagyis internet-kapcsolatot építenek ki, illetve interaktív táblákat helyeznek el a tantermekben.

A tervek szerint a számítógépeket a gyerekek az első évben csak az iskolában használhatják majd, ám a 6. osztálytól, az informatikai ismeretek elsajátítását követően már haza is vihetik az eszközöket - mondta Nagyné Fóris Katalin.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.