Könyvektől remélik a fiúgyermeket Vietnámban

Viharos sikert aratnak azok a könyvek Vietnámban, amelyek tanácsokkal látják el a fiúgyerekre vágyó családokat, a hatóságok azonban nem nézik jó szemmel a népességszabályozási előírásokat sértő "tanácsadást".

Néhány szerző azt javasolja, a fiúgyerekre vágyóknak, hogy étkezzenek sósan, és ne igyanak tejet - írja az MTI a Vietnam News alapján.

A szakértők hiába állítják, hogy semmi nem bizonyítja ezeknek a tanácsoknak a hatékonyságát, azok a családok, amelyekben "csak" lánygyerekek születtek, és nagyon vágynak egy fiúgyerekre - márpedig a vietnámi családok többsége számára ez fontos -, hisznek a hatóságok által törvénytelennek minősített könyveknek.

Mint kiderült, Ho Si Minh-város Családtervezési és Népességügyi Hivatala nem azért tartja jogellenesnek ezeket a könyveket, mert tartalmuk csalárd, hanem mert sértik az ország népességszabályozási előírásait, számol be az MTI.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.