Nem húzhat gyedre, aki nem húzott dolgozni

Csak azoknak járhat gyed, akik legalább egy éve bejelentve dolgoznak, és azoknak is csak annyi ideig, amennyit ledolgoztak - értesült az MTI szocialista forrásokból. Eszerint azt a kiskaput akarják bezárni, amivel meglehetősen sokan éltek: a minimálbéren bejelentettek szülés előtt legalább egy hónapot fizetés nélküli szabadságon töltöttek, majd magas bérrel bejelentve visszamentek dolgozni pár hétre, merthogy a gyed alapját az utolsó fizetésalapján  számolták ki, ha 30 napnál hosszabb időre megszakadt a folyamatos biztosítási jogviszony. De ugyanígy juthatott gyedhez, azaz havi kb. 80 ezres apanázshoz bárki, akinek nem volt bejelentett munkahelye. Magyarán, aki két évig akar gyedet, dolgozzon le legalább két évet rendes pénzen bejelentve, különben megszívja. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.