Naponta ötven gyereket ért szexuális bántalmazás tavaly Nagy-Britanniában

Több mint húszezer gyermeket ért valamilyen formájú szexuális bántalmazás 2008-ban Nagy- Britanniában - közölte hétfőn az NSPCC brit gyermekvédelmi szervezet rendőrségi adatokra hivatkozva. A szervezet jelentésében hangsúlyozta: ez naponta ötven, gyermekek elleni zaklatást jelent.



A jelentés szerint a 20.758, 18 év alattiak ellen elkövetett, regisztrált szexuális bűncselekmény majdnem negyede, összesen 4984 zaklatás tízéves, vagy annál fiatalabb gyerekeket ért. Ezek közül nyolcszáz esetben iskolás kor alatti gyerekek voltak a bűncselekmények áldozatai. Az NSPCC adatai szerint a szexuális bűncselekményeket hatszor gyakrabban követték el lányok, mint fiúk ellen, írja a Független Hírügynökség.

A szervezet ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a hivatalos statisztikák nem mutatják elég pontosan a valós adatokat. "Ijesztő a kép, ám ez mindössze csak egy pillanatfelvétel, a kutatásaink szerint ugyanis számos molesztált gyerek szenvedései nem kerülnek napvilágra" - mondta Phillip Noyes, az NSPCC igazgatója, kiemelve, hogy az egészen fiatalon molesztált gyerekek képtelenek beszélni a velük történtekről.
 


Hazánkban a legutóbb a sárvári pedofil ügye került nyilvánosságra, ő egy hétéves kisfiút csalogatott el a játszótérről, majd fajtalankodott vele és megerőszakolta. A Poronty olvasói megosztottak a felelősség kérdésében: van, aki a szülőket is felelőssé teszi az erőszakért a nem megfelelő nevelés miatt, és van, aki szerint nem a szülőn múlik, hogy gyermekét éri-e erőszak. Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya szerint a szülőknek kell megtanítaniuk a gyereket arra, hogy idegenekkel ne álljanak szóba és ne menjenek el velük sehova.

Oszd meg másokkal is!
Mustra