Fogyókúra: Nyolc kiló mínusz az első héten

Ötfős fogyicsapatunk az éhezéstól a testtekercselésig különböző módszerekkel próbál megszabadulni súlyfeleslegétől. Az első héten nyolc kilótól szabadultunk meg: a legsikeresebb résztvevőről három kilót olvasztottak le szakemberek, az összesen ugyanennyit fogyni akaró anyuka súlycsökkenése viszont még nem indult meg.



Tünde
-2 kg

A candida-diéta néha tényleg olyan szörnyű, mint ahogy hangzik: no cukor, no liszt, no élesztő, no tej, no krumpli, no rizs. És akkor mi marad? Zöldségek meg hús. Na de mi vagyok én, kecske?? Néha mocskosul sajnáltam magam, amiért a családom többi tagja élvezettel rágcsálta a reccsenős fehérkenyeret házi libazsírral és lilahagymával, nekem meg csak a faforgács ízű puffasztott szelet meg a saláta maradt. Ezek után emberkínzásnak tűnt a kölyköknek tejbegrízt főzni: gyakorlatilag az összes összetevő a tiltólistán szerepel. Jutalmul kitartásomért kétszer elmentem zsírégető infraszaunába: a fahéj illatú krémmel bekenve és a folpackkal betekercselve úgy néztem ki, mint egy tyúk, akit a sütőbe készülnek betolni. Nyilván két alkalomtól nincs látványos javulás, de a narancsbőr azért picit csökkent. A mozgásra egyelőre nem jutott időm, a diétával így két kilót sikerült eddig fogyni.

Win
nincs változás

A héten háromszor tekertem 7,5 kilométert, negyedszerre sajnos nem sikerült. Egyrészt kérges lett a fenekem, másrészt lakásrendezés következtében méteres barikád mögé került, s képtelen vagyok kiszabadítani onnan a céleszközt. Az evéssel kapcsolatban újra felmerültek a már évek óta agyonrágott problémáim. A normális kajálásom alapvetően úgy néz ki, hogy reggelire tolok egy tejeskávét, majd valamikor hozzá egy korpovitot, vagy ami van, jó sok felvágottal. Aztán tízóraira valami izét eszem, a legjobb lenne egy joghurt, de azt nem szeretem, szóval marad a küszöb, ami pont jó, mert kemény, így legalább lassan szívódik fel. A diétában egyébként ez a legnehezebb, hogy sokszor olyan kaját kell enned (kenyér hiányában gyakce mindig), ami olyan állagú, mint a tégla. Aztán ebédre valami hús, mondjuk hússal (mert ragadozó vagyok), aztán egy kávé, majd, és itt hibázom a legnagyobbat, kihagyom a vacsit. Mivel azonban fönt vagyok éjfélig, muszáj még ennem, ezért szépen elkezdek ropizni, s ezzel áthúzom az egész napom. Pedig csomó mindent ehetnék, például sajtot, ami nulla szénhidrátos, vagy körömpörköltöt, ami szintén konvergál a nullába, vagy akár egy kanál zsírt. S ha már bűnöztem a ropival, a pohár bor nem is téma.

Terabithia
-0.5 kg

Konkrét idegbetegség lett úrrá rajtam az elmúlt egy hét alatt, ha nem engem kergetnek őrületbe, akkor én kergetek őrületbe mindenkit. Éhes vagyok és mérges, hangoztatom is feszt, hogy inkább elpatkolok kövéren és boldogan, mintsem soványan és boldogtalanul. Ráadásul összesen fél kiló, amit sikerült leadnom ennyi idő alatt, mit mondjak, ennél még egy alapos fosás után is többet lehet mérni. Plusz gyónnom is kell, vétkeztem: hétfő este elfogyott egy doboz sör, ami egy – csak egy - csomag ropi után úgy hatott a szervezetemre, mintha egy rekesszel ittam volna, így még az ugrókötelezés is elmaradt a bealvás miatt. Utálom a vékony nőket, mondtam már?

Cukorka
-3 kg

Eddig három kilót fogytam a Physiomins módszerével az első héten. Ez kábé annyit tesz, hogy hús alapú diétán vagyok, megvonnak tőlem minden szénhidrátot, és persze rendszeresen kell kajálni, ami nekem a legnehezebb, mivel igazi éjszakai evő vagyok. Heti kétszer járok, egyszer egy infraszauna szerű dologban főznek 70 fokon, aztán a másik napon árammal ráznak meg rám húznak egy csizmát, amit felfújnak, mint egy vérnyomásmérőt. 66-ról indultam, most 63 vagyok, de esküszöm valami változást látok már a hasamon is.

Benito
-2,5 kg

Két komolyabb megingásról is be tudok számolni, egy munkahelyi feszültségekkel teli nap után éjfél környékén portyázni indultam a konyhába, és zsákmánnyal gazdagon megpakolva tértem vissza a kanapé elé, egy másik napon pedig egy fél sportszeletért mentem ölre a pofátlanul az orrom előtt zabáló egykori baráttal. A súlyzózást és a felüléseket három napon is ellógtam (nincs mentségem rá), és a futásra is csak az elmúlt három napban tudtam rávenni magam, de a diéta fő pontjaihoz tartottam magam, és láss csodát, 2.5 kg máris leugrott. A fő táplálék a hús maradt, de köret nélkül, édesség és alkohol egyáltalán nem volt, és hat után az ominózus éjszakát leszámítva csak vágyakozó tekintettel bámultam a téli súlyfeleslegét csinos ráncokba szedő kutyám húsos csülkeit. Szenvedésről szó sincs, igazából nem is nagyon megerőltető a dolog, bár felhívták a figyelmemet rá, hogy a kezdeti sikerek után a további kilókért már sokkal jobban meg kell küzdenem.
Oszd meg másokkal is!
Mustra