Mr. Obama, megkapta a lányom születési anyakönyvi kivonatát?

Fogalmazás következik, abban a biztos tudatban, hogy sosem jut el azokhoz, akiket érint, hogy tojnának betont. Van ám ez a kis wonderland, magyarhon, ahol lakik egy csomó-csomó ember, néhányan lelkesedésből, többen kényszerből, mások abban a hitben, hogy mindenütt szar. Velük ez úton tudatnám, hogy nem, nem mindenütt szar, csak itten, de itten aztán csüdig tapicskolunk benne. Nézzünk gyakori élethelyzeteket, hogy miért is fostenger ez a még a hírhedt turáni átoknál is rémesebb bürokráciával agyonvert öntudatos nemzet.



Tételezzük fel, hogy szülsz egy gyereket. Emiatt persze amúgy is hülye vagy, hiszen a globális felmelegedéstől úgyis kimúlik mindenki előbb-utóbb, de te konformista vagy, családbarát, no meg naivan hiszel a jobb korokban. Szóval szülsz egy gyereket, aki után alapesetben támogatást kapsz kiváló államunktól. Dededet automatikusan regisztrálják születésekor (kórházban szülsz, most ezt vegyük alapesetnek), lejelentik a TB-hez, a MÁK-hoz, az anyakönyvi hivatalhoz, a BM-hez. Hurrá, minikorú szülötted immáron nyilvántartott állampolgár.

Örülünk, mint az egyszeri majom a farkának. Felvilágosítanak, hogy ahhoz, hogy kapj támogatást a kölök után, el kell menned a TB-hez, a MÁK-ba, és átvenni az anyakönyvit, nem beszélek az APEH-ről. Ezeken a helyeken annyit állsz sorba, hogy annyi idő alatt Riska is leadná a 20 liter tejet, nemcsak te, ne aggódj. Papírokat töltesz ki, fénymásolsz már meglévőket, csatolsz újonnan megkapottakat, plusz az igazolásokat, és igazolásokat az igazolásokról. Ha budapesti vagy, akkor postázod Budapestre, és majd ők tőlük postázzák vidékre. Megmondaná valaki, hogy ebben a kurva országban MIÉRT KELL vagy 5 apparátusban több száz embert dolgoztatni olyan dolgokért, amik már LÉTEZNEK???

A gyereket regisztrálják születésekor, minden információ adott nekik ahhoz, hogy MINDEN hivatalos irat a rendelkezésükre álljon. Az isten szerelmére, miért kell a MÁK-nak, a TB-nek, és az összes többinek elküldeni azokat a papírokat, amiket ŐK adtak ki két héttel korábban??? Nem lenne könnyebb nyomni egy enter-t és az egészet átküldeni egymásnak? Halmozzák a papírhegyeket, másoltatnak, másolgatnak, és minél több kézen megy át, annál evidensebb, hogy a Lányom neve végül csak el lesz írva a TAJ kártyáján...

Ha megvan nekik minden infó, akkor miért kell NEKEM újra elküldeni NEKIK??? Hadd gratuláljak ezúton is: ehhez a rém bonyolult információ-továbbításhoz elég lenne, - kapaszkodjanak meg az illetékesek - egyetlen ember... bizony ám. Hiszen minden adat ott van. Csak el kéne küldeni az egyik helyről a többire. Nem mint valami idegbeteg, Alzheimer-kóros titkárnő, mindenhova. Tessék mondani Mr. Obama, megkapta a Lányom születési akviját? Még nem? Oh, ne aggódjon, csak napok kérdése, nálunk az ilyesmit MINDENHOVA elküldik, Önt miért hagytuk volna ki??

Talán ezért kerül kicsit sokba ez az államháztartás. Mert mindenütt a sok felesleges bürokrata közalkalmazott dolgozik. Ha ötödennyien lennének, akkor talán lenne felelőse mindennek. Így meg csak tologatják a paksamétákat asztalról asztalra. 13. havi fizetés??? Majd ha tisztességes munkát tetszenek végezni. Említettem már, hogy a naptárban is csak 12 hónap van? Én is csak ennyire kapok TGYÁS-t, bizony ám. Feltéve, ha VALAHA elér hozzám a 45 tonna papír postaforgalma után...

O.U.T.
Oszd meg másokkal is!
Mustra