Támadnak a pónik - ajándékok kislányoknak

Legutóbb a fiúk számára vonzó ajándékok kapcsán vonatozásra invitáltalak benneteket, vagyis a Jézuskátokat, most azonban a másik, a lányos oldalt vesszük górcső alá. Célcsoportunk az óvódás lánygyermekek, ennek következtében pedig könyékig turkálhatunk tündi-bündi cuccok között. E heti tapasztalatunk pedig az, hogy hiába tartunk egy játékot idióta dolognak, s vetnénk a pisilő babát, valamint a gebe testű Barbie-t a nyulak közé, a gyerek ellenben remekül elszórakozik velük majd évekig.



Első körben a póni-jelenséget boncolgatjuk, ami valamiért már két évtizede rabságban tartja a lányos szülőket. Vannak ugyanis azok a gyermekek, akiket egyáltalán nem érdekelnek a babák, a mini babakocsi, vagy a pelenkázás, mert már csírájában állatbarátok. Szeretnek azonban mindenféle szituációs játékot játszani, sőt, gondoskodni, kvázi mégis csak babáznának. Nos, a póni remek áthidaló, lányos is és állatos is.

A My little pony, magyarul Én kicsi pónim legalább akkora háttérbázissal rendelkezik, mint a Barbie babák, s pontosan olyan meghökkentő szetteket lehet belőle kapni, mint mondjuk a terhes Barbie, vagy futár Barbie és még sorolhatnánk. Ha nagyobb darabot szeretnénk a lányunknak venni, akkor My lovely Neddy néven 3.900 forintért a fa a lá tehetünk egy rózsaszín, plüss, felnőtt fej méretű darabot. Ha a lábát megnyomjuk, nevető hangot fog kiadni. Ez inkább a babusgatós játékok közé tartozik, akár csak a magyarul beszélő, újszülött póni (itt érezni némi feszültséget az alap –újszülött- és a kiegészítő –beszélő- funkció között ), ára 4.370-5.200 forint. Szintén anyáskodó hajlamait élheti ki a gyerek a kisbeteg pónin, orvosi szettel, 6.700-7.850 forintért.

Ha kisebb, műanyag állatkával szeretnénk megörvendeztetni a lányunkat, 10 centis, műanyag, fésülhető pónicsaládot vásároljunk, 3.500 forintért (két nagyobb, egy kisebb állat). Ezekből szép kis kollekciót halmozhatnak fel, s remekül elszórakoznak velük majd a gyerekek. Minél kisebb amúgy a póni, annál szélesebb a kiegészítők skálája, ebben a Hasbro nagyon ügyes. A pónis szituációk kreálása végtelen lehet, így született meg a Fagylaltos kocsis póni készlet (6.500 forint), a My little pony motorral (5.850 forint), valamint az utóbbival majdnem megegyező robogós póni (7.300 forint) is. Természetesen sima, öltöztetős, rózsaszín póni is van, 3.700-4.400 forintért, vagy fürdethető ugyanennyiért. Divatdiktátorok figyelem, a Szivárvány beszélő divatszalon, már 10.000 forintért elvihető. Ha van szárnyas Barbie, miért ne lenne szárnyas póni? My little pony pegazus néven fut, 2.500 magyar pénzért.

Legyen a póninak háza is, mondjuk Ponyville névvel 2.900 forintért (a legisebb pónikhoz jó), vagy Óriás teáskanna formájú, kissé borsos áron, 12.400 forintért. 6.700 forintért „sima”, szétnyitható házikót is vehetünk, vagy Marcipán léghajó házat 7.200-ért.

Hogy a kötött póni mivégre jött létre, nem tudom, lehet, hogy gyűjtőknek szánták, mindenesetre 4.800-6.200 forintért ölelgetheti a boldog tulajdonosa a puha állatot. A gondos és márkahű szülő persze gondol a gyermek kreativitására is, van lehetősége pónis kirakót venni Első kirakókönyvem címmel (ezzel utalva arra, hogy még számtalan további pónis kirakót vehet majd) 2.500 forintért, valamint hogy a versenyhelyzetbe is beleszokjon az állatbarát gyermek, pónis társasjátékot is beszerezhet (Szivárvány kaland társas 3.200 forint, fémdobozos 5.800 forint).

Nem csak pónit vehetünk, hanem pónis életérzést is. 13.500 forintért hét nyelven beszélő My little póni nagykonyhát (Palau Toys) tehetünk a fa alá (vagyis inkább elé), s a kérdés már csak az, hogy zabon kívül mást is elkészíthetünk-e benne. Végül, de nem utolsó sorban a pónis fésülködőasztalra hívom fel a figyelmet, itt nem árt, ha gyermekünk a póni, de legalább is van némi „sörénye”, amit lelkesen fésülgethet a 8.000 forintos játék előtt.

Nem kell feltétlenül a legdrágább pónikat megvenni, tökéletesen boldoggá teheti a lányokat a 2.300 forintos minipóni (hengerben), vagy a sima, hagyományos póni 710 forintért. Ha pedig végképp nem engedünk a csábításnak, legalább Filly pónit vegyünk, amit zacskóban árulnak, s 28 darabot kell összegyűjteni belőle. A gyereket azonban egy is boldoggá teszi. S ne aggódjunk, tapasztalatból mondom, a pónimániát is kinövik egyszer, akárcsak a cipőiket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek