Anyákat és apákat kényeztetnek a Baba-Mama Expón

A Babamama Expo-Gyerekvilág Kiállítás és Vásár nevű rendezvényen a kismamák, kispapák és a gyerekek is jól érezhetik magukat: az anyukák tanácsokat kaphatnak, hogyan szabaduljanak meg a terhesség alatt felszedett és megmaradt felesleges kilóiktól, az apukák távirányítós versenyautózhatnak fiaikkal, a kicsik pedig játszóházazhatnak. A Poronty csapata karácsonyi ajándékötleteket is gyűjtött. 

 

Klikk!


Már harmadik percben tátott szájjal bambultunk az ehető gyurmákra és a szintén gyereknyelv-kompatibilis festékekre. Aggodalmunkat eloszlatta egy kedves, standhoz tartozó hölgy: „Ne aggódjunk, ne áruljuk el a gyereknek, hogy ehető, csak a véletlenül szájba került dolgok miatt lényeges, hogy nem mérgező.” Persze mi sem úgy gondoltuk, hogy megvan a gyerek reggelije. Apropó, kedvesség! Az egész vásárra jellemző, hogy mindenki kedves, hiszen mindenki szeretné a termékét vonzóvá tenni, s ez mindenkinek jó, nekünk is és nekik is.



Régi álmom vált valóra, végre tolhattam egy picit olyan babakocsit, ami leginkább egy porszívóhoz hasonlítható. Mindig azt gondoltam, hogy az egykezes tolás csak álom, de megdőlt a pesszimizmusom és jelentem, létezik babakocsizás és cvekker cipelés együtt is. Ráadásul, mint a pihe, olyan könnyű a járgány. Ha már babakocsik, akkor meg kell jegyeznem, hogy jelentős áresést véltem felfedezni, ugyanis egy ránézésre százezres darab 65.000 forintba került „csak”. Kellemesen csalódtam a bababútorokban is, hercegnős ágyat már 40.000 forintért tolhatunk a kis Barbie-nk alá, autós heverőt pedig 35.000 forintért. Ez a relatív olcsóság a büfére sajnos nem mondható el, ugyanis egy üdítő szendviccsel 710 forint volt, szóval érdemes otthon feltankolni gyomorilag.

A rengeteg ruha, cipő, játék és egészségügyi ellátmány mellett találkozhattunk olyan kiállítókkal, akik a szolgáltatás-vonalon próbálják támogatni anyát, apát és a gyermeket. Megtudtuk, hogy létezik olyan, hogy Babasegély Szolgálat, akik újszülött- és gyermekéletmentő tanfolyamot és egészségügyi tanácsadást tartanak rendszeresen, szombatonként. Több standon találtunk oktatóanyagokat az egészen kicsik nyelvtanításához és azt is megtudtuk, hogy mi a különbség a különböző babakendők között.

Egy fél órára magába szippantott bennünket testünk szépítésének és építésének problémája. Míg a fehérje-csokoládé (ami nem csokoládé) olvadozott mínusz kettővel a szánkban, addig megmutatták, hogy masszírozzák le a testünket LPG géppel, rápattanhattunk egy mérlegnek látszó valamire, ami megmondta a frankót, vagyis hogy igyunk több vizet és együnk kevesebb szénhidrátot. Ráadásul kedves volt, mert szerinte fiatalabb vagyok 5 évvel, mint valójában, szóval, ha másért nem, ezért is érdemes kilátogatni.

Sőt, életemben először táplálékkiegészítőt is kóstolhattam, s elgondolkodtam, talán van más út is, mint a majd „holnap megint futok” című műsor a fogyásra. Mindeközben a színpadon valaki hol énekelt, hol csini ruhában lejtett oda-vissza, hol pedig egyéb performance show-val próbálták fenntartani az amúgy is több szálon tartott figyelmünket. A gyerekekre is gondoltak a szervezők, remek játszóházat rendeztek be. Az apukák sem maradnak ki a jóból, hatalmas terepasztalon versenyezhetnek a gyerekekkel, hogy ki tud ügyesebben versenyautózni.

Az 1500 forintos felnőtt, és 800 forintos gyerekjegy (6 éves korig ingyenes) megfizetésével tehát lehetőségünk van számos olyan termék kedvezményes megvásárlására, amire máshol nem biztos. Ha pedig nem vágyunk másra, csak arra, hogy átjárjon minket a babavilág csodás hangulata, temérdek kóstolóval és színes szórólappal, vasárnap délutánig előttünk a lehetőség.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek