Sérült gyerekeknek gyűjt a Poronty

Hagyományként folytatjuk idén is a karácsonyi gyűjtést, lehetőséget adva ezzel az olvasóknak az örömszerzésre és a kiválasztott intézmény gyerekeinek az örömre. Hogy 2008 decemberében hol fognak még jobban csillogni az apró szemek, tudat alatt már nyár közepén eldőlt – akkor tettünk ugyanis először látogatást a Kavics utcai gyermekotthonba.

Klikk!


Most pedig egy emberként döntött úgy a szerkesztőség, hogy a már új helyre költözött, de még mindig rászorult helyzetben lévő intézmény speciális óvodáját vesszük pártfogásba és támogatjuk az értelmileg akadályozott gyermekeket az olvasók segítségével.A San Marco utcai telephelyű otthonba pénteken látogattunk el, hogy személyesen járjunk utána, milyen adományokat remélnek az ünnepre az ott dolgozók, közvetítve a kicsik igényeit. Németh Gyöngyi az óvoda igazgatóhelyettese kérdésünkre elmesélte, hogy bár sikerült maguk mögött hagyni a Kavics utca romos épületét és igényes környezet biztosítottak a kis lakóknak és a bejáróknak, a fejlesztő játékokra és a szórakoztató elektronikai dolgokra nem jutott már keret.

„Nincsen például CD lejátszónk, amivel gyermekdalokat tudnánk a gyerekeknek lejátszani. Szintén hiány van motivációs játékokban, építőkockára, fajátékokra, kézműves termékekre lenne nagy szükség, de ugyanilyen fontos a kicsik számára a szerepjáték is, az ezekhez szükséges babákban, játékkonyhai eszközökben pedig szűkölködünk – sorolta, miközben sorra jártuk a színek szerint felosztott csoportokat.

Hogy milyen érzések kavarogtak bennünk, miközben a pedagógusok egyenként bemutatták nekünk a speciális gondozást igénylő lurkókat és hosszasan belemerültek az esetismertetésbe, annak nem ebben a posztban van a helye. A Tünde által készített fotók önmagukért beszélnek – ők azok, akik idén várják a Poronty olvasók jószándékú felajánlásait. Mindenek előtt ne feledjük, hogy kis segítség is lehet nagy. Akár egy megunt meséskönyvvel, akár egy doboz szaloncukorral is hozzá lehet járulni a gyerekek boldogságához, melyet az intézmény karácsonyi ünnepén fogunk a fa alá rejteni, és a feledhetetlen pillanatokról december végén szintén egy poszttal és fotósorozattal számolunk majd be.

Az ajándékokat erre a címre várjuk:
Poronty ajándékgyűjtés
Velvet
1042. Budapest, Árpád út 51-53. 3. emelet
Oszd meg másokkal is!
Mustra